Üniversitemizde Sarıkamış Harekâtı Ve Enver Paşa Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 27 Şubat 2018 tarihinde Sarıkamış Harekâtı ve Enver Paşa konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Enver Paşanın torunu Burak Sadıkoğlu, Tarihçi-Yazar Emre Ateş, Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi Tarih Masası Direktörü Zafer Tekin, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konferans SASAM Tarih Masası Direktörü Zafer Tekin’in konuşmalarıyla başladı.

Kendisinin Enver Paşayı yirmili yaşlarında tanıdığını söyleyeyen, dedesinin de Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı gazisi olduğuna değinen Zafer Tekin,  Enver Paşanın askerlik yıllarından bahsederek sözlerini tarihçi-yazar Emre Ateşe bıraktı.

Zafer Tekinin ardından söz alan Emre Ateş, konuşmasının başında Sarıkamış Şehitlerini  yâd ederek Enver Paşa’nın emriyle başlayan Sarıkamış Harekâtının amacına değindi. Osmanlı Devleti tarihinin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtının önemini anlatan Ateş, konuşmasının ardından sözü Enver Paşa’nın torunu Burak Sadıkoğlu’na bıraktı.

Burak Sadıkoğlu, dedesi Enver Paşa’nın hayatından bahsederek konuşmalarına başladı. Sadıkoğlu konuşmasında İttihat ve Terakki Partisine değinerek ittihatçılık kavramını açıkladı. Konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sadıkoğlu, bu konferans için 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğuna teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Program katılımcılara plaketlerin verilmesi ve ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.