Üniversitemiz 2006 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Arasında 4. Sırada

Üniversitemiz 2006’dan sonra kurulan 55 üniversite içerisinde 4. olurken Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 108 üniversite arasından Türkiye 17. si oldu. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması açıklandı. Aktif çalışmaları ve projeleri ile adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, ilk sıralarda yerini aldı. Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması içerisinde 2017 yılında 55. sırada olan üniversitemiz, 2018 sıralamasında 17. sıraya yükseldi.

ÜNİAR tarafından 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde yer alan üniversitemiz, fakülteler sıralaması bazında da ilk sıralara adını yazdırdı. 2006 yılından sonra kurulan 55 üniversite arasında bulunan üniversitemiz, 2017 raporlarında 29. sırada yer alırken 2018 yılında 4. sıraya yükseldi. Akademik çalışmaları, geliştirdiği projeleri ve eğitimde gösterdiği başarısı ile hedefine emin adımlarla ilerleyen Ahi Evran Üniversitesi, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde başarısı yükselen bir eğitim kurumu olma özelliği taşıyor.  

Geleceğin öğretmenlerini ve sanatçılarını yetiştiren Eğitim Fakültemiz ve Güzel Sanatlar Fakültemiz başarısıyla ilk sırada yerini aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulları sıralamasında da aynı başarıyı gösteren üniversitemiz, eğitimde kalitesini artırarak ülkemize faydalı nesillerin yetişmesini sağlıyor.

2016-2017 akademik döneminde öğrenci alarak eğitim hayatına başlayan Tıp Fakültemiz, başarılı eğitimi ile kısa sürede yeni kurulan fakülteler arasında ikinci sırada yer aldı. Merkez ve ilçelerde bulunan meslek yüksekokulları ise ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirdiği öğrencilerinin başarısı ile altıncı sırada yer alarak Ahi Evran Üniversitesinin kalitesini bir kez daha ortaya koydu.

ÜNİAR raporlarına göre en yüksek performans gösteren fakülteler sıralamasında ise Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ilk 20 fakülte sıralamasında yerini aldı.