Gençlik ve Güvenli Gelecek Seminerlerinin Kapanış Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik ve Güvenli Gelecek” projesi bilgilendirme seminerleri üniversitemizde yoğun katılımla sona erdi. 7 Mart 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda verilen seminerlerin kapanış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminerde emniyet personelleri tarafından terör örgütlerinin amaçları, örgütün eleman kazanma yöntemleri, ülkemizdeki ve dünyadaki terör örgütlerinin sayısı, örgütlerin kendi ideolojilerini empoze etme çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya seminer bitiminde bir konuşma yaparak böylesine faydalı bir bilgilendirme programı yaptıkları için emniyet personellerine teşekkür etti. Konuşmasında gençlere de seslenen Rektör Karakaya, seminerde anlatılanları dikkatle dinlemeleri tavsiyesinde bulunarak kendi hayatlarını kendilerinin vereceği kararlarla yürütmenin önemini anlattı. Güvenliğin dünya ülkelerinin bir numaralı meselesi olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya gibi ülkelerin basın yoluyla gönderdikleri her mesajlarında güvenliklerine dayalı kaygı okunduğunu dile getirdi. “Ülkeler kendi vatandaşlarının güvenliğini mutlaka korumak zorunda.” diyen Rektör Karakaya, güvenlik güçlerimizin bizim millet olarak güvenliğimizi önemsedikleri için bu tür programları yaptıklarını söyledi.

Seminer sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz’e günün anısına armağan verildi.