Rektör Karakaya 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Personellerimizi Ziyaret Etti

Her Yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanlarımızı unutmayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yıl da Rektörlük Binasında görev yapan kadın personelleri ziyaret etti. Kadın personellerin odalarını tek tek gezen Rektör Karakaya, kadınların önemine dikkat çekti. Ziyaretlerde Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner’de eşlik etti.

 

Kadınların hayatın her alanında bulunması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, yalnızca iş hayatında değil sosyal hayatın içerisinde de kadınların ayrı bir yeri olduğuna değindi. Kadının var olduğu yeri güzelleştirdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitilmiş ve nitelikli bir neslin kadınların büyük gayretleri ile ortaya çıkacağını ifade etti. Kadınların toplumda gereken saygıyı görmeleri gerektiğini anlatan Rektör Karakaya, istihdamda da kadının önemli bir rol oynadığını kaydetti. Ahi Evran Üniversitesinin kadın haklarına saygılı bir üniversite olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversitemizde kadın yöneticilerimiz var ve kadın yöneticilerimizin artması için onlara yeni alanlar açacağız.” dedi.

Toplumsal hayatın içerisinde aktif olarak yer alan kadınlarımızın her daim var olması dileğinde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kadın personellerimizi ziyaret ederek onlara karanfil verdi.