8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Şan Konseri Düzenledi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. 8 Mart 2018 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Kırşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Etkinlikte ilk olarak “Kadına Dair” isimli 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Grup Sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu birlikte kesti.

Açılışın ardından sergiyi gezen protokol, sergideki ürünler hakkında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez tarafından bilgilendirildi.

Serginin ardından Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Şan Konserine geçildi. Şan Konseri esnasında konuklar keyifli dakikalar geçirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, konser bitiminde bir konuşma yaparak böyle anlamlı bir günde bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kadın varlığının toplumun her alanında hissedilmesi gerektiğine dikkat çeken Kurt, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Düzenlenen etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen bu tür programların devamının gelmesini diledi. Konuşmasının sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Şan Konserini icra eden sanatçılara hediye verdi.