9. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu Üniversitemizde Başladı

Üniversitemiz Eski Çağ Kültürleri Topluluğu tarafından organize edilen ve bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumunun açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. 12 Mart 2018 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonundaki açılış törenine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü temsilcisi Ahmet Erzurum, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli yaptı. Adıbelli konuşmasında, sempozyumun Arkeoloji Bölümü öğrencileri için oldukça önemli olduğunu ve bu sempozyumdan öğrencilerin verimli şekilde faydalanlamaları gerektiğini anlattı. Sempozyuma lojistik destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kırşehir Belediyesine ve sempozyumun hazırlanmasında, planlanmasında ve organizasyonunda emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli,  sempozyumun öğrenciler için faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk oturumu gerçekleşti. Anadolu Üniversitesi öğrencisi Yusuf Bingöl’ün oturum başkanlığı yaptığı sempozyumda; Aytuğ Öztürk “Antik Çağ Toplumlarının Özellikleri, Geleneksel Statüleri ve İktisadi Yapıyı Belirleyen Kurumlar” konulu sunumunu, Ela Altay “Yiyecek Arkeolojisi ve Yiyecek Tüketimini İncelemek İçin Kullanılan Yöntemler” konulu sunumunu, Serdar Cülük “Süreçsel Arkeoloji” konulu sunumunu ve Ayşegül Şengül de “Atatürk ve Arkeoloji” konulu sunumlarını yaptılar.  

9. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu 15 Mart 2018 tarihine kadar Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda devam edecek.