Rektör Karakaya Tıp Bayramında Tıp Fakültesi Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Tıp Fakültesi öğrencileri yemekte bir araya geldi. 14 Mart 2018 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen yemeğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Güneş ile Doç. Dr. Mutalip Çiçek, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenler ile öğrencilerin 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde almaları tavsiyesinde bulundu. Alacakları eğitimle insan bedenindeki hasarlar kadar insan ruhunu da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, ruhuyla bütünleşmiş insan anlayışının pozitivist bakış açısıyla yenileneceğine inandığını ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Ruhuyla bütünleşmiş insan anlayışı Anadolu topraklarının değeridir ve yine buralarda yeşermesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki gençlerimiz bu bilinç ve anlayışla çok kıymetli hocalarımız nezaretinde eğitimlerini tamamlayacaklar ve ülkemizin her köşesinde hizmet yapacak bir nefer olacaklardır.”

Rektör Karakaya: “Bedeli Olmayan Hayatı Bedava Verseler Yaşamayın”

Konuşmasında Afrin’deki operasyona da değinen Rektör Karakaya, Afrin’de askeri cephemizin var olduğunu, ülkemizdeki cephenin ise eğitim ve üretimdeki başarı, yetiştirilen kaliteli insan ve öğrencilerin çalışarak verdikleri emek olduğunu kaydetti. Bu cephelerin boş bırakılmamasını önemle vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bin yıllık tarihin varisleri olarak yeniden Büyük Türkiye olmak için varlığımızı tekrar ortaya koymamız gerektiğini anlattı. “Bedeli olmayan hayatı bedava verseler yaşamayın” diyen Rektör Karakaya, hayatın bedeli ödendiği kadar güzel ve özgün olacağını belirtti. Millet olarak taklitten kurtulmamız gerektiğini söyleyen Rektör Karakaya, yenilenme ve ihtişamın mümkün olabilmesi için taklitten uzaklaşmanın önemli olduğunu dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öyleyse biz tekrar kendimize döneceğiz ve varlığımızı hissedeceğiz. Tıbbın yeni bir modelini, tıp anlayışının yeni bir yaklaşımını Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi ortaya koyabilecek heyecanı taşımalıyız. Minimum heyecan düzeyimiz bu olmalı. Bunun içinde öncelikle inanıyor olmamız lazım. İnanç bütünlüğü sağlamadan ideal buluş yapmak zor. Ancak taklit yapabiliyoruz. Bu taklit döngüsünden kurtulmak kendimizce özgünleşip kendi değerlerimizi ortaya çıkarabilmek için  bir emek sarf edip kendimizi yormuş olmamız gerekiyor. Bu, dünyadaki matematiksel formül olarak da bir gerçektir. Yorulduğunuz kadar mesafe kat edersiniz. Mesafe itibari ile baktığınızda yatan bir insanın aldığı bir mesafe yoktur. Onun için bugün sizlerin kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir gün. Yaptığınız işin, hizmetin ve alanınızın hazzını duyacağınız bir gün. Bizler de bu duygu ve düşüncelerinize katılıyoruz.”

Akademisyenler ile öğrencilerin 14 Mart Tıp Bayramını tekrar kutlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye’de Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinin kendine has çıkışlar yaparak özgünleşeceğine ve kendi ölçeğinde öncülük yapacak güce geleceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Karakaya, Tıp Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler ile sohbet etti.