Üniversitemizde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 170. Yılı Kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 170. yılı münasebetiyle Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından bir panel düzenlendi. 16 Mart 2018 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen “Mezun Öğretmenler Aday Öğretmenlerle Buluşuyor Paneli” ne Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılırken moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayfer Şahin’in yaptığı panelde konuşmacı olarak Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emekli Müdür Emre Şahinci, Kırşehir Süleyman Türkmani İlkokulu Öğretmenlerinden Emine Kayaoğlu ile Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu Öğretmenlerinden Murat Civan yer aldı.

“Mezun Öğretmenler Aday Öğretmenlerle Buluşuyor Paneli” nin açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin yaptı. Aytekin konuşmasının başında Öğretmen Okullarının Kuruluşu vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görev başında şehit olan tüm öğretmenleri saygı ve rahmetle selamladı. Selamlama konuşmasının ardından öğretmen okullarının kuruluş tarihini anlatan Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin, 170 yıldır öğretmenlik mesleğinin özel ihtisas mesleği olarak tanımlandığını ve kurumsallaştırıldığını dile getirdi. Medeniyet tarihimize bakıldığında her dönemde insan yetiştirmenin öneminin vurgulandığını ifade eden Aytekin, Mevlana’dan Yunus Emre’ye, Hacı Bektaş’ı Veli’den Ahi Evran’a kadar tüm bilgelerin ortak gayesinin kâmil insanı yetiştirmek olduğunu kaydetti. Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler; bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikiniz, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız ve çağ açıp çağ kapayan bir nesil olsun istiyorsanız insan yetiştirin diyen bir medeniyetin evlatlarıyız. Kırşehir Eğitim Fakültesi 60 yıla yakın geçmişi ile üniversitemizin en köklü fakültesidir. 1961 yılında Öğretmen Okulu olarak kurulan fakültemiz zaman içinde geçirmiş olduğu değişikliklerle 1992 yılında Kırşehir Eğitim Fakültesi adını almıştır. Fakültemizin 2006 yılında Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasında da önemli katkıları olmuştur.”

 

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesinin akademik ve idari birimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin, şu anda fakültede yüze yakın akademisyenin yirmiye yakın da idari personelin görev yaptığını ve 3 bin 500 ‘ün üzerinde aktif öğrencileri ile 25 binden fazla mezun öğrencileri olduğunu kaydetti. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesinin 25 bin öğretmen mezun eden bir fakülte olarak Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ordusuna önemli bir katkı sağladığını söyleyen Aytekin, eğitim verdikleri öğretmen adayları ile ülkemizin neslinin yetişmesine fayda sağlamaya devam edeceklerini anlattı. Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin’in açılış konuşmasının ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 2. sınıf öğrencileri Özge Keskintaş ve İbrahim Canpolat “Öğretmen” isimli şiiri okudular.

Okunan şiirin ardından Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayfer Şahin’in yaptığı ve Belediye Başkan Yardımcısı Emekli Müdür Emre Şahinci, Süleyman Türkmani İlkokulu Öğretmenlerinden Emine Kayaoğlu ile Muharrem Sayan Ortaokulu Öğretmenlerinden Murat Civan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Mezun Öğretmenler Aday Öğretmenlerle Buluşuyor Paneli” ne geçildi. Panelin ardından Koro Şefliğini Öğr. Gör. Necati Karayel’in yaptığı Öğretmen Marşları Konseri ile program sona erdi.