Rektör Karakaya Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanları ile Görüştü

Üniversitelerin bulundukları şehre ve bölgeye katkı sağlamaya başlaması ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi de bu çalışmalar kapsamında önemli atılımlar yapıyor. Düzenli olarak gerçekleştirdiği fakültelerin bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile istişare toplantılarına devam eden Rektör Karakaya, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji ve Tarla Bitkileri Bölümleri bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile görüştü. 19 Mart 2018 tarihinde Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt da eşlik etti.

Rektör Karakaya: “Akademisyenlerin Birincil Görevi Bilim Üretmektir”

İstişare toplantısında bölümleri ziyaret etme amaçlarına değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite vizyonunu ortaya çıkararak üniversitelerin değişim ve gelişiminde en kilit noktayı akademisyenlerin oluşturduğunu kaydetti. Üniversitemizin içinden geçtiği önemli süreçlerden olan kalite, pilot üniversite süreci ve birçok çalışmada yer alan akademisyenlere teşekkür eden Rektör Karakaya, hep birlikte güzel işler yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi. Üniversitelerin tek sorumlu oldukları alan hakkında akademisyenlere bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu alanın yetişmiş insan elde edebilmek olduğunu belirtti. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Akademisyenlerin birincil görevi bilim üretmektir. Ürettiği bilgi ile de yaptığınız en önemli iş insan yetiştirmektir. Bu elde ettiğimiz bilgi, birikim ve deneyimi, bilimsel bakışı, yetiştireceğimiz bizden sonraki nesle tam da bilimsel düşünce tarzıyla aktarmalı onları yarınlara hazırlamalıyız.”

Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliğinin insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında, “Akademisyenler; eğitimin ucuzlatıldığı, önemsenmediği ve bireysel çıkarlara dönüştüğü yerde bunu elimine eden, buna karşı savunması olan, toplumu barıştırabilecek kadar engin ve yüksek bilgi sahibi insanlardır.” dedi. Öğretim elemanlarının öğrenciler ile olan ilişkilerine de konuşmasında yer veren Rektör Karakaya, öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde almaları için öğretim elemanlarına tavsiyelerde bulundu. Alanlarında yetişmiş bireylerin ülkemizin istikbali için elzem bir ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitimde kaliteyi artırarak yollarına devam edeceklerini dile getirdi. Üniversite olarak son birkaç yılda büyük adımlar atarak hem fiziki hem de sosyal anlamda büyüdüklerini dile getiren Rektör Karakaya, kurumun daha ileriye taşınması ve bölgeye değer katma yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerini kaydetti.

İstişare toplantısının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantıları belirli aralıklarla sürdüreceği bilgisini verdi.