Rektör Karakaya KÜNİB 7. Olağan Kongresine Katıldı

Gelişen ve değişen dünyada en iyiyi yakalamak için büyük çaba sarf etmenin önemine ve ülkemizin ileriye taşınmasında yükseköğretim kurumlarının yerine her fırsatta değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin de üyesi olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliğinin (KÜNİB) 7. Olağan Kongresine katıldı. 16 Mart 2018 tarihinde Maltepe Üniversitesi Dr. Reşit Galip Konferans Salonunda “Tarihi İpek Yolunun Yeniden İnşası ve Kafkaslarda Sınırsız İmkânlar” konulu ana temasıyla düzenlenen kongreye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, komşu devletlerin üniversite rektörleri ve KÜNİB üyesi üniversite rektörleri, birliğe üye olacak üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KÜNİB 7. Olağan Kongresinde Akademi Başkanları ve üyelerin katılımı ile “Kafkasya Ortak Bilim Ağı” paneli düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kafkasya Bölgesi ile gönül bağımızın olduğunu ve bunu uluslararası düzeye taşıyarak devam ettirmemiz gerektiğini kaydetti. Yükseköğretim Kurumlarının dünyaya açılarak yeni pencereler oluşturmasının ve en iyiyi yapmada her zaman öncü olmanın önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, Kafkaslardan başlayan işbirliğinin ilerlemesi ve artarak devam etmesinin ülkelerin ilerlemesinde etkin bir rol oynadığını anlattı. Bilimsel bilgilerin üretiminde, kullanımında ve yaygınlaştırılmasında ortak hedeflerin olacağını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, planlanan bilimsel ağın Kafkasya’dan başlayarak uluslararası düzeye erişeceğini söyledi.

KÜNİB 7. Olağan Kongresinde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının planlanması, inşası ve sonuçlandırılması sürecindeki gayretleri ve katkısından dolayı Maltepe Üniversitesi tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a Fahri Doktora Unvanı verildi.