Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt İlimizde Kutlanan Nevruz Programına Katıldı

Baharın gelişinin müjdecisi olduğuna inanılan Nevruz ile ilgili kutlamalar, 21 Mart 2018 tarihinde Kırşehir Valiliği önünde yapıldı. Programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, kurum amirleri, ilimiz yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salahaddin Bekki yaptı. Bekki konuşmasında, Nevruz Kutlamalarının kültürümüzdeki yeri ve tarihi hakkında bilgiler verdi. Nevruzu, hem toprağın uyanışı ve baharın gelişi hem de kardeşlik, dostluk ve dayanışmanın sembolü olarak belirten Prof. Dr. Salahaddin Bekki, Nevruz Kutlamalarında yapılan demir dövme ve Nevruz Ateşinin medeniyetimizdeki anlamlarını açıkladı. Nevruz’un Türklerin kurtuluş günü olan Ergenekon’dan çıkış zamanı olarak da değerlendirildiğini vurgulayan Bekki, Türk Ulusunun temelinin Ergenekon’dan çıkan Türkler sayesinde olduğunu sözlerine ekledi.  

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salahaddin Bekki’nin konuşmasının ardından Nevruz Kutlama Etkinliklerine geçildi. Nevruz ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri gerçekleştirildi. Program, Vali Şentürk ve protokol üyeleri tarafından Nevruz Ateşi yakılması ve demir dövülmesi ile sona erdi.