Üniversitemizde 15 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor

Üniversitemizde yeni binaların tamamlanmasıyla birlikte çevre düzenlemesi de aralıksız devam ediyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha yeşil, daha temiz bir alan ve doğayla iç içe bir üniversite yerleşkesi için projelerini ard arda hayata geçiriyor. Bu çalışmalar kapsamında Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından üniversitemiz yerleşkelerinin ağaçlandırılmasına hız verildi. Şimdiye kadar 42 bin fidan dikimi yapılan üniversitemiz yerleşkelerine çeşitli türlerde 15 bin fidan dikimi daha yapılarak toplamda 57 bin fidan üniversitemiz yerleşkelerini yeşillendirmiş olacak.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından üniversitemize gönderilen Melez servi, mazı, mavi servi, sedir, erik, ıhlamur, ardıç gibi ağaç türlerinden oluşan 15 bin fidan toprakla buluşturuluyor. 15 bin fidan içinde çeşitli türlerden 500 fidan Kaman Meslek Yüksekokuluna 500 adet de Çiçekdağı Meslek Yüksekokuluna gönderilirken ilerleyen dönemlerde üniversitemize meyve ağaçlarının dikilmesi de planlanıyor.

Bilim üretme ve insan yetiştirmenin yanı sıra doğayı ve çevreyi korumada da kendilerine büyük görev düştüğünü belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15 bin fidanı üniversitemiz alanları içerisinde toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Doğayı tahrip eden değil doğayı koruyan, seven ve doğayla iç içe yaşamı esas alan bir yapıya sahip olduklarını vurgulayan Rektör Karakaya, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerini daha güzel bir alana kavuşturmak için ağaç dikmeye ve yerleşkeler içerisinde yeşil alan oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.