2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumuna Üniversitemizden Destek

Tarih boyunca uğruna savaşılan ve Müslümanlar için kutsal olan Kudüs konusuna hassasiyetle yaklaşan ve Kudüs ile ilgili olan çalışmalarda yer almaya özen gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Tarih Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü, Kudüs Üniversitesi, içerisinde üniversitemizin de yer aldığı birçok üniversitenin işbirliğinde Kudüs’te düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumuna destek verdi. 23 Mart 2018 tarihinde başlayıp 25 Mart 2018 tarihinde sona erecek olan sempozyumda Prof. Dr. Vatan Karakaya, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi olarak yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir çalıştayda Kudüs Platformu Oluşturma çağrısında bulunan Rektör Karakaya, Müslüman ülkelerin Kudüs için ayrı bir özen göstererek ekonomik, bilimsel ve sosyal alanlarda destek vermelerinin gerekli olduğunu her platformda vurgulamaya devam ediyor. Kudüs konusunda farkındalık oluşturulması için her türlü desteği gösteren Prof. Dr. Vatan Karakaya, uluslararası ilişkilerde bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal alanlarda da etkileşim içerisinde olmaya özen gösteriyor.

Kudüs’te düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumunda eş zamanlı olarak 2. Uluslararası; Din ve Toplum Sempozyumu, Tarih ve Sanat Araştırmaları Sempozyumu, Felsefe, Davranış ve Sağlık Bilimleri Sempozyumu, Ekonomi, Hukuk ve Siyaset Sempozyumu, Bilişim Teknolojileri ve Uygulamalı Bilimler Sempozyumu, Eğitim Bilimleri ve Uygulamaları Sempozyumu, Dil ve Edebiyat Sempozyumu da gerçekleştirilecek.

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumunda üniversitemiz öğretim elemanları da alanlarında bildiriler sunarak sempozyuma katkı sağlayacaklar.