Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Danışmanlık Hizmeti Bilgilendirme Toplantısının İlkini Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Danışmanlık Hizmeti Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 27 Mart 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Danışmanlık Hizmeti Bilgilendirme Toplantısında bir sunum yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Danışmanlık Hizmeti Bilgilendirme Toplantısının bu yıl ilkini düzenlediklerini belirterek ilerleyen dönemlerde bu toplantıların sürekli yapılacağını söyledi. Sosyal Bilimler Enstitüsü hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, enstitünün kuruluş tarihi ve enstitüde açılan bölümlerle ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Enstitünün misyon ve vizyonunu anlatan Şimşek, Sosyal Bilimler Enstitüsünün etik ilkelerine bağlı, toplumsal sorunlara duyarlı, gelecek perspektifi olan, yenilikçiliğe özen gösteren, kalite ve verimliliği ön planda tutan, insan odaklı, işbirlikçi ve dayanışmacı bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Sunumunun devamında lisansüstü programlar ile programlarda kayıtlı öğrenciler hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfasında bulunan formların kullanım alanlarını anlattı.

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şimşek’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin İpek de söz alarak bir sunum yaptı. İpek sunumunda, lisansüstü öğrencilerine danışmanlık hizmeti verecek akademisyenleri karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgilendirdi. Lisansüstü eğitimlerde danışmanlık hizmetleri hakkında dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Prof. Dr. Cemalettin İpek sunumunda, danışmanlık hizmeti verecek akademisyenleri danışman atama süreci, tez ve tez yazımı ders değerlendirmesi, seminer sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, tez konusu belirlemede dikkat edilmesi gereken noktalar, tez süreci ve öğrenci ile iletişim, tez yazımında öneriler ve tez teslim sürecinde yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin İpek’in konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayfer Şahin de bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, seminer ve tez şablonları üzerinde durarak danışmanlık hizmeti verecek akademisyenlerin izlemesi gereken süreçleri anlattı.

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayfer Şahin’in ardından son olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Bolat söz alarak bir konuşma yaptı. Bolat konuşmasında, tezlerin özgünlüğü ve tez seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek danışmanları bilgilendirdi.

Danışmanlık Hizmeti Bilgilendirme Toplantısı katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.