Üniversitemizin Açılacak Yeni Bölümleri ve Öğrenci Alımları YÖK Tarafından Onaylandı

Yeni akademik birimler açan ve günden güne öğrenci sayısını artıran üniversitemizin, yeni bölüm açılması ve bölümlere öğrenci alınmasına ilişkin talepleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, iş birliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir üniversite olma vizyonuyla yoluna devam eden üniversitemiz, artan akademik birimleri ve öğrenci sayısı ile eğitimde öncü olma yolunda hızla ilerliyor.

Öğrenci Sayımız Gün Geçtikçe Artıyor

YÖK tarafından üniversitemize öğrenci alımı onaylanan programlarımız;

Üniversitemiz Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programına 40 öğrenci,

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programına 40 öğrenci,

Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Programına 30 öğrenci,

Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Basım ve Yayın Programına 30 öğrenci 

Üniversitemize Yeni Bölümler Açılıyor

YÖK tarafından öğrenci alımının yanı sıra üniversitemize yeni bölümlerin açılması teklifi de onaylandı. Kabul edilen bölümler ve programlar arasında,

Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Bölümü Tezli Yüksek Lisans Programı,

Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı,

Mucur Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Posta Hizmetleri Programı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı yer alıyor.

Rektör Karakaya: “Sürekli Gelişme ve Değişme Hedefinde Olacağız”

Öğrenci alımının ve yeni bölüm açılmasının onaylanmasının ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni açılan ve öğrenci alımı kabul edilen bölümler ve programlarda yetiştirilecek bireylerin ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağını belirtti. Toplumun üyesi olan her bir öğrencinin insani değerleri yüksek, eğitimli, yetişmiş ve nitelikli bireyler olması için çalıştıklarını belirten Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan her öğrencimizin topluma faydalı bireyler olması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Ahi Evran Üniversitesinin akademik ve fiziki imkanlarının gelişmesi ile birlikte öğrenci alımlarının günden güne istenilen sayıya ulaşacağını ifade eden Rektör Karakaya, “Sürekli gelişme ve değişme hedefinde olacağız.” dedi.