Rektör Karakaya Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Ulusal ve uluslararası ilişkilere önem veren, öğrencilerle her fırsatta bir araya gelmeye özen gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu. Şehirle bütünleşme çalışmalarına da ayrıca dikkat eden Rektör Karakaya, yemekte öğrencilerle birlikte Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi de ağırladı. 5 Nisan 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen yemeğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı, Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ekibi ve öğrenciler katıldı.

Rektör Karakaya: “Türkiye Artık Öğrenci Üssü ve Yurdudur”

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana dünya coğrafyasında gönül birlikteliği bulunan ülkelerle iş birliği içerisinde bulunmaya önem verdiklerini belirterek birçok ülke ile de ikili ilişkiler kurduklarını anlattı. Öğrencilere onları eğitim ve öğretim dönemleri boyunca üniversitemizde ve şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bu eğitim ve öğretim süreci boyunca da öğrencilere kendilerini donanımlı ve ülkelerine faydalı bireyler olarak yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim temel arzumuz okuduğunuz ve emek verdiğiniz ülkeyi de unutmayarak onun tanıtımını yapacak birikimle ülkenize geri dönmeniz. Türkiye artık öğrenci üssü ve yurdudur. Ülkemiz, yaklaşık 150 bine yakın yabancı öğrencisi bulunan bir ülkedir. Avrupa ve Amerika’nın alternatifi konumuna gelmiş bir Türkiye var. Bizler, siz değerli gençleri ülkelerinize donanımlı bireyler olarak geri göndermek üzere buradayız. Burada yaşarken elimizden gelen tüm imkânları sizlere ve sizlerin rahatına harcıyoruz.”

 

Rektör Karakaya: “Sizlerden, Bizim Adımıza Kültür Elçiliği Yapmanızı Bekliyoruz”

Öğrencileri ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için hem üniversitemizin hem de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yoğun bir şekilde çalıştığını anlatan Rektör Karakaya, öğrencilerden ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin yeni açılım ve anlayışını oraya taşımalarını ve Türkiye’ye öğrenci göndermelerini istedi. “Bizim adımıza bir kültür elçiliği yapmanız temel beklentimiz.” diyerek gençlere seslenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin karşılaştıkları sorunları da yakından takip ettiklerini ve ileriye dönük çözümler üreteceklerini kaydetti. İlimizde ve üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısını gün geçtikçe artırma hedefinde olduklarını vurgulayan Rektör Karakaya, önümüzdeki dönem üniversitemize yaklaşık 200 yabancı uyruklu öğrenci alacaklarını söyledi.  

Üniversitemizin geleneksel hale getirdiği ve Mayıs ayında gerçekleşecek olan Üniversite-Şehir Buluşmaları organizasyonunda öğrencilerden kendi ülkelerine ait kültürleri Cacabey Meydanında yansıtmalarını ve organizasyona renk katmalarını isteyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim dönemi diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de söz alarak bir konuşma yaptı. Bahçeci konuşmasında, Rektör Karakaya’ya düzenlediği yemek ve tanışma organizasyonu için teşekkür etti. Kırşehir’in Ahi Evran-ı Veli’nin diyarı olduğunu ve üniversitemizin de onun adını taşıdığı, misyon ve vizyona sahip bir üniversite olduğunu söyleyen Yaşar Bahçeci, öğrencilerin üniversitemizde eğitim görmelerinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Konuşmasında dünyada gerçekleşen savaşlara ve Müslüman coğrafyasının yaşadığı zulümlere değinen Başkan Bahçeci, bu zulmün bitmesi için öğrencilerin çok çalışıp kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin Kırşehir’den mutlu ayrılmalarının kendileri için önemli olduğunu belirten Yaşar Bahçeci; öğrencilere, her türlü ihtiyaçları için kendisine ulaşabileceklerini ve belediye olarak da ellerinden gelen desteği göstereceklerini söyledi. Konuşmasının sonunda Başkan Bahçeci öğrencilere eğitimlerinde başarılar diledi.

Yemeğin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonunda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuyan Pakistanlı Malik Fakhar Zaman isimli öğrencimiz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya adının yazılı olduğu Pakistan’a özel el yapımı kalem hediye etti.