Rektör Karakaya Yerel Sanatçılar Karma Resim Sergisini Gezdi

Türkiye’nin aydınlık geleceği için kaliteli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemizde, gençlerin eğitiminde kültür ve sanat etkinliklerine de önem veriliyor. Birçok sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapan üniversitemizde Dünya Sanat Günü Etkinlikleri kapsamında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonu ile Yerel Sanatçılar Karma Resim Sergisi açıldı. 18 Nisan 2018 tarihinde Rektörlük Binası giriş katında açılan Yerel Sanatçılar Karma Resim Sergisinde Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Nevin Güven, Aysel Şahin, Canan Karlı, Demet Hatunoğlu, Derya Yıldırım, Fatma Cansız, Gönül Yanık, Hüseyin Adıbelli, Hüseyin Altunsaray, Ömer Şahin, Pınar Akın, Şükran Yılmaz, Türkan Gül, Yasemin Karagöz ve Zübeyde Baltalık’ın yağlı boya tabloları sergilendi.

Yerel Sanatçılar Karma Resim Sergisini gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yağlı boya tablolar hakkında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hande Kılıçaslan’dan bilgiler aldı. Tabloları inceleyen Rektör Karakaya, sanatın ve sanatçının ülkenin kültürüne ve gelişimine katkı sağladığını söyledi. Bilimsel ve teknolojik çalışmaların yanı sıra sanatsal çalışmalara da önem verdiklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, her alanda ilerlemiş ve gelişmiş bir Türkiye için çalıştıklarını kaydetti.