Üniversitemiz Yeni Bir Projeye Daha Destek Veriyor

Yeni projeler üreterek bu projeleri art arda hayata geçiren üniversitemiz, bir projeye daha imza attı. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destek programı kapsamında hazırlanan ve  yürütücülüğünü Kaman Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapmakta olan Tarih Danışmanı Şükrü Su’nun yaptığı “Özel Yetenekliler Arkeoloji ile Tarihe Dokunuyor” projesi onaylandı. Üniversitemizin de ortak olduğu projede Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü akademik personellerinden Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman, Dr. Öğr. Üyesi Işık Adak Adıbelli, Uzm. Dr. Yarenkür Alkan ve Arş. Gör. Turgay Yaşar Yedidağ da yer aldı. Proje Kaman Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi ile Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi paydaşlıklarında gerçekleştirilecek.

Proje ile Kırşehir il sınırları içerisinde yer alan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Kurutlu kazı alanında bilim ve sanat merkezi öğrencilerinin katılacağı bir "Arkeoloji Bilim Kampı" yapılması amaçlanıyor. Proje kapsamında adı geçen kurumlarda eğitimlerine devam eden 13-18 yaş aralığındaki "BYF", "ÖYG" ve "PROJE" grupları ile "genel zihinsel", "müzik" ve "resim" alanlarından rastgele seçilecek 60 öğrenciye arkeoloji ile ilgili bilimsel konuların eğlenceli ve anlaşılır bir metotla sunulması hedefleniyor. Öğrencilerin görsel ve uygulamalı bir eğitimden geçirilerek tarih ve arkeoloji alanında bilimsel düşünmede etkili olan yöntemlerden yararlanarak bir üst öğrenim kademesine hazırlanmaları da hedefler arasında belirlendi.

Paydaşların destekleriyle gerçekleştirilecek olan projede Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Kaman Kaymakamlığı ve Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yer alıyor.