Rektör Karakaya Rektör-Öğrenci Buluşmalarıyla Geleceğin Mimarlarına Umut Aşılamaya Devam Ediyor

“İnsan odaklı üniversite” anlayışı ile çalışmalarını sürdüren, karşılıklı fikir alışverişlerine önem vererek sorunlara çözüm arayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 8 Mayıs 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Rektör-Öğrenci Buluşmalarının bu dönem sonuncusunu gerçekleştiren Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, okul müdürleri ile akademik ve idari personel de eşlik etti.

Rektör-Öğrenci Buluşmaları programının moderatörlüğünü Öğrenci Konseyi Başkanları Ömer Faruk Akbulut ile Emrehan Yücel yaptı. Programda Akbulut ve Yücel, böyle bir söyleşide Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile tekrar bir araya gelmekten memnun olduklarını belirterek Rektör Karakaya’ya engin bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşmasından dolayı teşekkür ettiler. Öğrenci Konseyi Başkanları Ömer Faruk Akbulut ile Emrehan Yücel programda ilk olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya kendisi hakkında sorular yönelttiler. Kendisi ile ilgili bilgiler veren Rektör Karakaya, eğitim hayatı ile yaptığı akademik ve idari görevleri anlattı.

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz TSE Kalite Yönetim Sistem Belgesini Alan İlk ve Tek Devlet Üniversitesi Unvanına Sahip Model Üniversitedir”

Üniversitemizin Kalite Yönetim Belgesini alma sürecini de öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahip olmasının akademik ve idari personel ile öğrenciler için gurur duyulacak bir gelişme olduğunu belirtti. Tüm birimleri ile TSE Kalite Yönetim Sistem Belgesini alan ilk ve tek devlet üniversitesi unvanına sahip olmamız nedeniyle Ahi Evran Üniversitesinin diğer üniversitelere model oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu aşamaya gelmek için tüm ekiple birlikte çok çalıştıklarını ve çaba gösterdiklerini söyledi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz yıl kalite çalışmalarını başlattık. Çünkü Türk Yükseköğretimi 2015 yılında Kalite Güvence Sistemini oluşturmaya başlayarak bu yeni anlayışı üniversitelerde zorunlu hale getirdi. Bizde öngörülerimiz sayesinde bu işin üstesinden gelerek Kalite Yönetim Sistem Belgesini aldık. Bu kolay bir başarı değil, bu işe emek veren akademik ve idari personelimize yürekten teşekkür ediyorum.”

Rektör Karakaya: “Üniversiteler Artık Bölgelerindeki Değerleri Markalaştıracak”

Üniversitemizin Pilot Üniversite Projelerini öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerin Türk Yükseköğretiminin değişime gittiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Üniversitelerin bilimsel bilgiler üreterek bölgelerine katkı sağlayacağını ve bölgesindeki değeri markaya dönüştürecek projeler üreteceğini vurgulayan Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin de 41 üniversite arasından seçilerek 5 pilot üniversite içinde yer aldığını söyledi. İnsanlığın artık bilime ihtiyacı olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin ortak amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Pilot üniversite projeleri ile üniversiteler artık benzeşik olmaktan kurtulacak. Üniversiteler bulundukları şehir ve bölgelerde bilimsel bilgi üreterek ürettikleri bilgiyi de değere dönüştürecekler. Aslında üniversiteler bölgelerindeki değeri ortaya çıkararak markalaştıracaklar.” Kırşehir’de önemli bir yere sahip olan büyükbaş hayvancılık için Kaba Yem ihtiyacını pilot projelere dahil ettiklerini ve bölgenin ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalıştıklarının altını çizen Rektör Karakaya, Kırşehir için öneme sahip bir diğer projenin de ceviz olduğunu dile getirdi. Ceviz kültüründe yapılacak iyileştirmeler ile bölgeye uygun ceviz üretimine geçileceğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üretici artık toprağının ve ikliminin özelliğine göre ceviz çeşidi dikecek.” dedi. Kırşehir’in markalaşacak diğer bir değerinin de jeotermal olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Jeotermali de birçok alanda kullanacağız. 130 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi hayata geçirdiğimizde burada JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi), SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) projelerimiz ile jeotermal tedavi yöntemleri uygulanacak. Burada kullanılan jeotermali bir diğer projemiz olan Jeotermal Sera alanlarında da kullanacağız. Bölgemizde jeotermal seracılığı da geliştireceğiz.” Pilot üniversite projelerinin sadece Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir’in projesi değil Türkiye’nin projesi olduğunu bir kez daha hatırlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Pilot üniversite projeleri, halka bütünleşmiş bilimsel bilgiden üretime katkı sağlayan bir üniversite bakışıdır.” dedi.

Rektör Karakaya: “Sizler Bizim Umudumuzsunuz ve Bizler Umudumuzsunuz Dediğimiz İnsanlardan Sorumluyuz”

Göreve geldiği günden bu yana üniversitemizde gerçekleşen yenilik ve değişimlere de konuşmasında yer veren Rektör Karakaya, birlik ve beraberlik ile aidiyet duygusunun önemli olduğunu söyledi. Akademik ve idari birimler ile ittifak halinde çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, idealleri gerçekleştirmek ve hedeflere ulaşmak için birlikte hareket etmenin yararlı olduğunu ifade etti.

Konuşmasında üniversitemiz yerleşkesinde yeni yapılan fakülte binaları ile yurtların teslim tarihine de değinen Rektör Karakaya, öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim görmeleri ve üniversite yaşamlarını en güzel şekilde geçirmeleri için çalıştıklarını belirterek binaların teslim tarihin Mayıs ayı içerisinde gerçekleşeceği müjdesini verdi. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Gelecek dönemde üniversitemiz daha güzel olacak. Artık tek bir yerleşkemiz olacak o da Merkez Yerleşke. Sizlerde aidiyet duygusunun gelişmesini istiyoruz. Siz bizim umudumuzsunuz diyoruz ve bizler umudumuzsunuz dediğimiz insanlardan sorumluyuz. Bu yüzden bu yurtları yaptırıyoruz.” Üniversitemizde açılan yeni bölümlerle ilgili bilgiler de aktaran Rektör Karakaya, göreve geldiği günden bu yana 47 bölüm açtıklarını, ülkenin ve gençliğin ihtiyacı olan bölümleri de açmaya devam edeceklerini söyledi.

Rektör Karakaya: “İnsan Bedel Ödediği Kadar Geleceğe Umut Oluşturur”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya sürekli vurguladığı “Bedeli ödenmeyen hayatı bedava verseler yaşamam. Çünkü hayat bedeli ödendiği kadar güzeldir.” sözünü öğrencilere anlatarak insanların çalıştıkları kadar toplumda var olacaklarını belirtti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Yapmanız gereken ne iş varsa onu hakkıyla yapın. Çünkü gereği gibi yapmadığınız bir iş bütünden eksilir, bütüne zarar verir. Sizin de göreviniz dersinize iyi çalışmak ve donanım oluşturmaktır. İnsan bedel ödediği kadar geleceğe umut oluşturur.”

Gençlere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere kaliteli bir yaşam için kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasının ardından yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Program yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin Rektör Karakaya’ya çiçek vererek hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.