“Gönüllü Elçiler” Üniversitemizin Yabancı Uyruklu Öğrencileri ile Buluştu

Gönlünün ve Ahi Evran Üniversitesinin kapılarını 7’den 70’e herkese açan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “insan odaklı üniversite” yaklaşımı ile üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin gözünden, Türkçe öğrenme çabalarını ekranlara taşımak için yola çıkan “Gönüllü Elçiler” programı ekibi 7 Mayıs 2018 tarihinde Ahi Evran Üniversitesinde çekimlerine devam etti. Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binasında çekimleri yapılan programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Karakaya Öğrenciler İçin Bağlama Çaldı

Ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin gözünden Türkiye kültürünün ve adaptasyon süreçlerinin anlatıldığı belgesel çekimlerinde ortaya renkli görüntüler çıktı. Farklılıkları zenginliğimiz olarak değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, dünyanın dört bir yanından gelerek Ahi Evran Üniversitesinin çatısı altında buluşan öğrencilere kültürümüzden örnekler vererek bağlama çaldı. Öğrencilerin de keyifle eşlik ettiği türkülerin söylenmesin ardından öğrenciler için Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük çiğköfte yoğurarak ikram etti.

Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine donanımlı ve yetişmiş bireyler olarak dönmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Rektör Karakaya, öğrencileri ilimizde ve üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Öğrencilerin ülkelerine döndüğünde Türkiye’nin değişim ve gelişim hareketlerini kendi ülkelerine taşımalarını isteyen Rektör Karakaya, “Bizim adımıza ülkelerinizde kültür elçiliği yapmanızı sizden bekliyoruz.” dedi.

Anadolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini yaşatan ve yansıtan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde keyifli anlar yaşanarak çekimleri yapılan “Gönüllü Elçiler” programı ilerleyen günlerde TRT Haber ekranlarında izleyenler ile buluşacak.