Ahi Evran Üniversitesi Şehrinin Meydanına Renk Kattı

Ahi Evran Üniversitesi şehriyle kaynaşmaya ve bütünleşmeye devam ediyor. Göreve geldiği günden bugüne Ahi Evran Üniversitesi’nin Kırşehir’in dünyaya açılan kapısı olması amacıyla yaptığı çalışmalar ile göz dolduran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, iki yıldır da üniversiteyi şehir ile buluşturuyor. Dünyada, Türkiye’de ve Kırşehir’de, Ahi Evran Üniversitesi’ne ilkleri yaşatan Rektör Karakaya, üniversite-şehir işbirliğinin önemini her platformda dile getiriyor ve şehirde yaşayan herkes ile istişareler yaparak şehrimize katkı sağlamaya devam ediyor.

Üniversitemiz tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yıl 3 gün sürecek olan “2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması” 10 Mayıs 2018 tarihinde Cacabey Meydanında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kırşehirli vatandaşlar tarafından yoğun ilginin gösterildiği 2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması etkinliğine Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, daire başkanları, okul müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Kırşehir halkı katıldı.

Rektör Karakaya: “Pilot Üniversite Projelerimiz ile Kırşehir’in Markalaşmış Değerlerini Ulusal ve Uluslararası Ortama Taşımaya Devam Ediyoruz”

2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması etkinliğinin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, geleneksel hale getirdikleri Üniversite Şehir Buluşmaları etkinliğinin ikincisini düzenlediklerini belirterek üniversitelerin içinde doğdukları şehirlerle birlikte olmak, onunla birlikte hissetmek ve onu ileriye götürecek çalışma ve gayreti sarf etmekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Rektör Karakaya: “Ahi Evran Üniversitesi Şehrine Rehber Olmaya Devam Ediyor”

2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşmaları etkinliği ile üniversitenin kendi içerinde yapmış olduğu çalışmaları halka buluşturmak üzere şehrin en işlek yeri olan Cacabey Meydanında Kırşehirliler ile bir araya gelerek bölümlerin hazırladığı ürünleri halkla buluşturduklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, amaçlarının üniversitenin kendi ürettiği gücü ile halkın sosyal ve ekonomik yapısına katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrin üniversiteden beklediği ihtiyacı karşılamak ve şehre hem bölgesel katkı hem de ihtisas katkısı sağlamak hedeflerimiz arasında. Bu anlamda pilot üniversite projeleri ile Türkiye’de 41 üniversite arasından seçilen 5 pilot üniversiteden biriyiz. Bu projelerle biz inşallah Kırşehir’in değeri olan jeotermali kullanarak hem sağlık alanında 130 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi hayata geçireceğiz. Burada JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi), SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) projelerimizde jeotermal tedavi yöntemleri uygulanacak, burada kullanılan jeotermal ile de Organize Sera bölgeleri oluşturularak kentimizin ve bölge halkımızın ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Sağlık turizminin yanı sıra tarımla uğraşan ilimiz çiftçilerine kaba yem çeşitliliğini artırarak hayvancılığa katkı sunmak ve Kırşehir’in marka değeri olan cevizle ilgili de bilimsel çalışmalar yaparak Kırşehir’in Kaman cevizi ve onun markalaşmış halini ulusal ve uluslararası ortama sunmak üzere çalışmalarımız olacak.”

Rektör Karakaya: “3 Yıllık Dönemimizde 70’e Yakın Yeni Bölümle Üniversitemize Katkı Yaptık”

Rektör Karakaya: “Temel Gayemiz Üreteceğimiz Bilgi ile Halka Hizmet”

Üniversitemiz ve şehrimiz için bir diğer önemli unsurlardan birinin de üniversitemizde açılan bölümler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin kurulduğu 2006 yılından kendisinin göreve başladığı 2015 yılına kadar toplam 58 bölüm açıldığını söyledi. 2015 yılından 2017 yılının sonuna kadar üniversitemizde toplam 47 bölüm açtıklarını anlatan Rektör Karakaya, 2018 yılı içerisinde 32 bölüm açmak için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) müracaat ettiklerini belirtti. “3 yıllık dönemimizde 70’e yakın yeni bölümle üniversitemize katkı sağladık.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, minimum 30 kontenjanlı bu bölümlerle artık şehrimize daha fazla öğrenci akışı sağlanacağını vurguladı. Bölümlerin açılmasıyla gelecek öğrencilerin istihdam ve barınma ihtiyaçlarını şehirle birlikte karşılayacaklarını söyleyen Rektör Karakaya, üniversite ile ilgili çalışmaları şehrin dinamikleri ile birlikte yaptıklarını, hedefleri birlikte belirlediklerini anlattı. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite olarak temel amacımız halka hizmet. Biz ilim ayağıyla, bürokratlar siyaset ayağıyla ve şehrin diğer dinamikleri de kendi alanları ile bu işi yürütüyor. Hepimizin ortak gayesi halkın refahı ve ilimizin gelişmişliğidir. Üniversite olarak biz bu misyonu üzerimize aldık. Gece gündüz ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Güzel işler ortaya çıkardık ve çıkarmaya da devam edeceğiz. Ben bu Üniversite Şehir Buluşmalarının yeni bir perspektif oluşturması, şehir ve üniversiteyi birbirine bağlayan köprü olmasını umuyorum.” 2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması etkinliğinin 3 gün devam edeceğini ve stantlarda üniversitemiz bölümlerinin tanıtılacağını vurgulayan Rektör Karakaya, bu etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Bahçeci: “Ahi Evran Üniversitesi Şehir ile Bütünleşiyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yaptığı konuşmada, Kırşehir’in en büyük hayalinin bir üniversiteye sahip olmak olduğunu söyleyerek Ahi Evran Üniversitesi’nin Kırşehir’in bu hayalini gerçekleştirdiğini kaydetti. Üniversitelerin gelişmesi şehrin ve ülke insanına katkı sağlaması açısından önemli olduğunu belirten Başkan Bahçeci, şehir ve üniversitelerin bütünleşmesinin önemine vurgu yaptı. “Ahi Evran Üniversitesi şehri ile bütünleşiyor” diyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehirden kopuk bir üniversitenin şehre zarar vereceğini söyledi. 2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması etkinliğinin oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. 12 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek olan 2. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması etkinliğinde stantlarda bölümlerimizle ilgili Kırşehirli vatandaşlara bilgiler verilerek etkinlik boyunca çeşitli gösteriler sunulacak.