Üniversitemizden Kızılay’a 395 Ünite Kan Bağışlandı

Sağlık alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettiren üniversitemiz, Üniversite-Şehir Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Kızılay ile iş birliğinde bulunarak Kan Bağışı Kampanyası başlattı. Üniversitemizin Kızılay iş birliğinde başlattığı Kan Bağışı Kampanyasına üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar destek verdi. Kampanya ile organ bağışının da önemine dikkat çekilerek daha sağlıklı ve bilinçli bireyler için üniversitemiz tarafından sosyal farkındalık oluşturuldu. Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyası 2 Mayıs 2018 tarihinde Mucur Meslek Yüksekokulunda başladı. Mucur Meslek Yüksekokulunda akademik ve idari personel ile öğrenciler tarafından Kızılay’a 38 ünite kan bağışlandı. Üniversitemizin ilçe yerleşkelerinde de desteklenen kampanyaya Kaman Meslek Yüksekokulundan 25 ünite, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulundan 19 ünite, Âşık Paşa Yerleşkesinden 25 ünite, Cacabey Yerleşkesinden 53 ünite, Merkez Yerleşkeden 112 ünite ve Üniversite Şehir Buluşmaları etkinliği süresince de 123 ünite kan bağışında bulunularak toplamda 395 ünite kan bağışı yapılmış oldu.

Sosyal sorumluluk içeren proje ve kampanyalara Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin desteğinin devam edeceğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almanın önemine dikkat çekerek üniversitemizin birçok projede yer aldığını ve sosyal sorumluluk konusunda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.