Rektör Karakaya Şampiyon Sporcularımıza Teşekkür Etti

Spora ve sporcuya değer veren, sportif başarılarında öğrencilerin her zaman yanında olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerini makamında ağırladı. 6 Haziran 2018 tarihinde BESYO öğrencileri ile bir araya gelen Rektör Karakaya, sporcularımızı Güreş Şampiyonasında gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik etti. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, Dr. Öğr. Üyesi Eylem Gencer, Öğr. Gör. Dr. Sevde Mavi Var ile Öğr. Gör. Mustafa Tuncel de öğrencilere eşlik etti.

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini şampiyonluğa taşıyan öğrencilerimizi bizzat tebrik eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin adını gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra spor faaliyetlerinde de duyurulmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Öğrencileri bilim, kültür, sanat ve spor dallarında gösterdikleri faaliyetlerde her zaman desteklediklerini anlatan Rektör Karakaya, üniversitemiz ve ilimizin bu tür başarılara her zaman ihtiyacı olduğunu vurguladı. “Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonasında öğrencilerimiz, gösterdikleri performans ile üniversitemize yakışır bir şampiyonluk kazandırarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına güzel bir başarı daha elde ettiler.” diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

9-11 Nisan 2018 tarihinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde düzenlenen Üniversiteler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katılarak altın madalya kazanan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1. sınıf öğrencimiz Kübra Kıyı’yı da tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, spor müsabakalarında gösterdikleri başarıların devam etmesi temenni etti.

Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonasında Serbest Stilde madalya kazanan sporcularımızdan 57 kg. Hakan Demirci, 65 kg. Utku Doğan, 86 kg. E. Gürkan Nurol, 92 kg. Hüseyin Genç, ve 97 kg. Cengizhan Şimşek Türkiye Şampiyonu olurken 61 kg. Bekircan Türlek Türkiye 2.si ve 74 kg. Ali Akıl, 79 kg. Mehmet Karaca ile 79 kg. Doğancan Ergin Türkiye 3.sü oldular.

Şampiyonada Greko-Romen Stilde madalya kazanan diğer sporcularımızdan 55 kg. H. Murat Çankaya ile 67 kg. Harun Başaran Türkiye Şampiyonluğunu elde ederken 82 kg. Hüseyin Turan Türkiye 2.si ve 60 kg. Samet Sobacı ile 97 kg. Hasan Çevik Türkiye 3.sü oldular.

Başarılı sporcularımızı tek tek tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlara teşekkür belgesi ve hediye verdi.