Rektör Karakaya BAP İçin Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan 1 Milyonluk Bütçe Sözü Aldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni girişimlerde bulunarak Bilimsel Araştırma Projelerinin bütçesini artırıyor. 10 Haziran 2018 tarihinde şehrimize gelerek incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Rektör Karakaya ile görüşerek Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) için 1 milyonluk bütçenin üniversitemize aktarılacağının sözünü verdi.

Yükseköğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi için geliştirilen ve bilimsel araştırma yapacak olan akademisyenlerin kaynak alabildiği BAP uygulaması, üniversitemizdeki akademisyenler tarafından da yoğun olarak kullanılıyor. Bilimsel araştırmalara önem veren ve önemli çalışmalara imza atan üniversitemiz, kaynak kullanımında akademisyenlerine daha iyi imkanlar sunabilmek için bütçesini genişletiyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile katıldığı iftar yemeğinin sonrasında ikili görüşmelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesinde model, eğitimde marka  ve uluslararasılaşmayı önemseyen bir üniversite olma yolunda ilerlediğini anlattı. Üniversitemizin pilot üniversite projeleri ve kalite süreçlerinin yanı sıra başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Karakaya’yı tebrik eden Bakan Ağbal, BAP için bütçe artışı yapılacağını söyledi. Ülkemizin bilimsel çalışmalarla daha yeni alanlara açılarak emin adımlarla yoluna devam etmesi gerektiğine değinen Bakan Ağbal, Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adını önemli platformlarda duyurmaya devam edeceklerine inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.