Üniversitemiz Güz Döneminde Altı Uluslararası Sempozyum Gerçekleştirecek

Bilimin ışığında ilerleyen bir üniversite olma hedefiyle yoluna devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ulusal ve uluslararası sempozyumlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Güz döneminde altı uluslararası sempozyum için çalışmalarını tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Dünyanın Önde Gelen Matematikçilerini Bir Kez Daha Üniversitemizde Buluşturacağız

2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz dönemi içerisinde planlanan ve tarihleri belirlenen sempozyumlar için hazırlıklar başladı. Üniversitemiz ev sahipliğinde daha önce ikincisi düzenlenen “ICAA-2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Konferansı” 11-14 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek. Bu konferans ile analiz çalışmalarındaki araştırmaları sunmak, yeni fikir alışverişinde bulunmak, zorlayıcı konuları tartışmak için dünyanın dört bir yanından uzman ve genç analistleri bir araya getirmek, gelecekteki iş birliklerini güçlendirmek ve etkileşime geçirmek hedefleniyor.

Bilgiyi Faydalı Ürüne Dönüştürme 

Bilim üretme, öğretme, yayma, bilgiyi faydalı ürüne dönüştürme ve toplumsal refaha katkı sağlamayı amaçlayan araştırmaların sonuçlarının tartışıldığı ve akademik ortamlar yaratan kongrelere ev sahipliği yapan üniversitemizde 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında “WITAM-2018 Internatıonal Congress on the World of Technology and Advanced Materıals” kongresi düzenlenecek.

Her Çağda Her Ortamda Denge ve Düzeni Sağlayan Ahilik Üniversitemizde Yeniden Canlanacak

Ahiliğin başkenti olan Kırşehir’de Ahilik Felsefesinin yeniden anlaşılması ve yaşanması için yoğun çaba harcayan üniversitemiz, 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında “4. Uluslararası Ahilik Sempozyumu”nu düzenleyecek. Bir insan bilimi olarak görülen Ahilik ile ilgili olarak çalışmalar yapmış bilim adamları değerlendirmelerini üniversitemizde katılımcılarla paylaşacak.

Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumu Üniversitemizde Düzenlenecek

Türkçenin Anadolu’daki ilk büyük eserlerinin verildiği bir kültür merkezi olan Kırşehir’de oluşan dil bilincinin bugün milli kimliğimizin muhafazası adına üniversitemizde 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası Yunus Emre ve Anadolu’da Türk Yazı Dilinin Gelişimi Sempozyumu” için hazırlıklar başladı. Bu sempozyumla birlikte Anadolu’da Türkçenin gelişimi ve bir yazı dili haline dönüşüm serüveni ayrıntılı ve sistematik olarak ele alınacak.

7. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu

Uluslararası sempozyum düzenlemelerine hız kesmeden devam eden üniversitemizde 11 Ekim 2018 tarihinde ise “7. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu” birçok bilim insanını bir araya getirecek. Bu sempozyumla birlikte Türkiye’de 50. yılını geride bırakacak olan Sosyal Bilgiler dersinin geldiği nokta birçok açıdan değerlendirilecek. Sempozyumun ana teması ise Türkiye’de 50. Yılında Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Sosyal Bilgiler Eğitiminde Atatürkçülük Konuları ve Demokrasi olarak belirlendi.

Küreselleşme ve Çok Disiplinli Bilim

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Ekonomi, İşletme Yönetimi, Sosyoloji, İnsan Hakları, Diaspora ve Göç Çalışmaları, Edebiyat, Felsefe, İletişim, Hukuk, Sosyal Politika ve Sosyal Bilimler alanlarının diğer alt konularını da içinde barındıran “1. Uluslararası Toplum, İktidar ve Siyaset Kongresi” de yine birçok bilim insanını bir araya getirecek. 19-21 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek kongre ile ele alınan konular ışığında, topluma ve akademiye katkı sağlamak amaçlanıyor.

Üniversitemizde gerçekleşecek olan uluslararası sempozyumlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilimsel gelişmenin önemine dikkat çekerek bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Rektör Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bilimsel gelişmeyi önemseyen ve bu bilinçle hareket eden bir üniversite olarak uluslararası sempozyumlarla yüzlerce bilim insanını üniversitemizde ve şehrimizde bir araya getiriyoruz. Her birinin bilgi birikimi bizim için çok önemli. Sempozyumların sonunda çıkacak sonuçların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”