Üniversitemizde ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi Verildi

Kalite sürecini başarılı bir şekilde geçerek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafında Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan üniversitemizde kalite süreci tüm aşamalarıyla devam ediyor. Kalite sürecinin eğitim aşamalarından biri olan ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından organize edilerek birimlerde bilişim sistemini kullanan personellere verildi. 2 - 6 Temmuz 2018 tarihleri arasında Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimini TSE Eğitmeni Mirze Mirzelioğlu verdi.

Kalite sürecinin bir ayağı olan ve 2018 yılının sonuna kadar alınması gereken ISO: 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitiminde “Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Kapsamının Tanımlanması, Ekip Oluşturulması ve Stratejinin Belirlenmesi, Bilgi Varlıklarının Saptanması ve Değerinin Belirlenmesi, Kontrollerden İstenen Güvence Derecesinin Belirlenmesi, Dokümantasyonun Hazırlanması, Belgelendirme Dosyası Taslağının Hazırlanması, Bilgi Güvenliğini İçeren Süreklilik Planlarını Geliştirme ve Gerçekleştirme” gibi konulara değinildi.

TSE tarafından verilen ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi hakkında açıklamalarda bulunun Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan üniversitemizin kalite yolculuğunun hala devam ettiğini belirterek kalite sürecinin her aşamasını layıkıyla yerine getirdiklerini dile getirdi. Tüm personeli ile kalite sürecine destek verdiklerini anlatan Rektör Karakaya, ülkemizin üniversitelerinin kaliteli olmasıyla geleceğimizin de kaliteli olacağına vurgu yaptı. YÖK ve KALDER tarafından verilecek Mükemmellik Ödülü ile Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerine üniversitemizin aday olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sürecinin bundan sonraki adımlarının daha önemli olduğunu söyledi.