Üniversitemiz Yönetimi Kaman’da Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak olan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun ihtiyaçlarının karşılanması için üniversitemiz yönetimi görüşmelere başladı. 6 Temmuz 2018 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberindekiler ile birlikte Kaman’da biz dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk ziyaretlerini Kaman Meslek Yüksekokuluna yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberindekiler Kaman Meslek Yüksekokulu ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun derslikleri, personel ihtiyacı ve fiziksel durumu hakkında değerlendirmede bulunarak Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Çelik ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Akbulut’tan bilgiler aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt önümüzdeki dönem 40 öğrenci ile eğitime başlayacak olan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun derslik, personel ve fiziki ihtiyaçlarını yerinde görerek değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade ederek 4 yıllık yüksekokulun Kaman için önemli bir kazanım olduğunu kaydetti. Kaman’da bulunan iki yüksekokulun personel, derslikler ve fiziksel imkanlarının görüşülerek çözüme kavuşturulduğunu anlatan Kurt, hazırlıkların yerine getirilmesiyle birlikte Kaman’ın yeni öğrencilerini karşılamaya hazır olduğunu kaydetti.

Kaman Meslek Yüksekokulu ziyaretinin ardından Kaman Kaymakamı Murat Girgin’i makamında ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindekiler, bu dönem Yönetim Bilişim Sistemi Bölümüne 40 öğrenci alınmasıyla aktif eğitime başlayacak olan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun yer tahsisi ve genel ihtiyaçları konusunda görüşmede bulundular. Kaman’da 4 yıllık bir yüksekokulun eğitim faaliyetine başlamasının Kaman ilçesi için son derece önemli olduğunu söyleyen Murat Girgin, Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun ihtiyaçlarını karşılayarak destek olacaklarını belirtti.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin’i ziyaretlerinin ardından Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindekiler Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu’yu da ziyaret ettiler. Kaman ilçesinin gözbebeği olan Kaman Meslek Yüksekokulunun ardından Kaman’a kazandırılan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun da aktif eğitim hayatına başlamasının Kaman’ın gelişimi için oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Talu, yüksekokulun açılması ve eğitim hayatına başlamasında emeği geçen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Kaman halkı adına teşekkür etti.