Protokol İmzalandı Kütüphane Binamızın Temeli Atılacak

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun girişimleri sonucunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kütüphane Binasına kavuşuyor. Üniversitemizin kalbi olacak kütüphane binamız için çalışmalar başladı.

27 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Üniversitemiz Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verildi. Bu tören esnasında açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kütüphanelerin üniversitelerin kalbi olduğunu ancak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bir kütüphane binasına sahip olmadığını dile getirerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bir kütüphane binası yaptırılması talebinde bulundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Spor Toto tarafından üniversitemize bir kütüphane binası yapılması kararı alındı.

Kütüphane Binamızın Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet M. Kasapoğlu arasında 6 Temmuz 2018 tarihinde kütüphane binamızın yapılabilmesi için üst düzey protokol imzalandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kütüphane binamızın uygulama projelerinin tamamlandığını ve ihale sürecine girildiğini söyledi. Kütüphane binasının çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Rektör Karakaya, binanın temelinin de çok kısa sürede atılacağını müjdeledi. 

Üniversitelerin bir ülkenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gelişmesinde ve toplum kültürünün yükselmesinde önemli işlevlere sahip olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, kütüphane binasının ise üniversitelerin amaç ve faaliyetlerini yerine getirmede en etkili araç oduğunu söyledi. Üniversitelerin etkili bir kurum haline gelmesi, bilimsel çalışmaları ve yayınları izlemesinin kütüphane aracılığı ile gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, kütüphane binasının şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi. Rektör Karakaya, kütüphane binamızın yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kütüphane binamızı yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığına ve Teşkilat Başkanı Mehmet M. Kasapoğlu ile birlikte katkı sağlayan herkese teşekkür etti.