Rektör Karakaya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Üniversitemizdeki Yükselişi Anlattı

İlimiz Valiliği tarafından düzenli aralıklarla gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizdeki gelişmeleri anlattı. 10 Temmuz 2018 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda Vali İbrahim Akın Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Rektör Karakaya, üniversitemizin fiziki yapısı ve projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Göreve başladığı günden bugüne Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin markalaşması ve kurumsallaşması anlamında çok önemli çalışmalara imza atan Rektör Karakaya, üç yıl içerisinde üniversitenin fiziki ihtiyaçlarını tamamlama başarısı gösterdi. Rektör Karakaya toplantıda; üniversitemizde devam eden, tamamlanan ve görüşmesi süren projeler ve inşaatlar hakkında bilgiler aktardı.

Rektör Karakaya: “TOKİ 1. Etap Tamamlandı ve Teslim Alındı”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve başladığı anda TOKİ 1. Etap inşaatlarında eksiklikler olduğunu belirterek bu eksiklikleri hemen tamamladıklarını ve Rektörlük Binası ile Yabancı Diller Yüksekokulu binasını teslim alarak bu binaları faaliyete geçirdiklerini söyledi. Bu süreçte Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulunun binalarının bulunmadığını, Sağlık Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binalarının sorunlarının olduğunu anlatan Rektör Karakaya, Yabancı Diller Yüksekokulu binasını teslim alarak bu birimlerin sorunlarını çözüerek öğrenci ve personelin daha modern ortamlara taşındığını belirtti.

Rektör Karakaya: “Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Yeni Binasına Kavuştu”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin Ahi Evran Üniversiteli olmaktan gurur duyacakları mekanlar oluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Rektör Karakaya, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Binası inşaatının tamamlanarak eğitim öğretime açıldığını vurguladı.

Öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebileceklerini modern bir kapalı halı saha yaptıklarını söyleyen Rektör Karakaya, üniversitede sosyal ve kültürel etkinlilerin daha da artacağının müjdesini verdi.

Rektör Karakaya: “TOKİ 2. Etap Tamamlanıyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TOKİ 2. Etap içerisinde yer alan Ziraat Fakültesi, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Stadyum ve Maraton Tribünü ile Kongre ve Kültür Merkezi inşaatlarının da tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini verdi. Yakın zaman içerisinde bu binaların da açılışının yapılacağını belirten Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde bu güzellikleri görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Rektör Karakaya: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Hızla Yükseliyor”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini dünya üniversiteleri ile yarışır hale getirecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının da hızla yükseldiğinin bilgisini veren Rektör Karakaya, inşaatın yüzde 66’ya yükseldiğini belirtti.

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “İslami İlimler Fakültesi İnşaatına Destek Bekliyorum”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültesini kurarak öğrenci alımını gerçekleştirdikleri anlatarak İslami İlimler Fakültesi inşaatının yüzde 20 civarında olduğunu ve bu inşaata hayırseverlerin destek vermesini istedi. Ahi Evran Üniversitesi Camisini de ibadete açtıklarını cami inşaatının da yüzde 87 oranında tamamlandığını anlatan Rektör Karakaya, kısa süre içerisinde bu inşaatlarında tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “ Tıp Fakültemizde 225 Öğrenci Eğitim-Öğretim Görüyor”

Kırşehir’in en büyük özlemlerinden biri olan Tıp Fakültesine öğrenci alımını göreve başlar başlamaz çözdüklerini belirten Rektör Karakaya, şu an tıp fakültesinde 225 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci alma ve bu öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini Kırşehir’de gerçekleştirebilmeyi başarmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası inşaatının yüzde 39 düzeyinde tamamlanarak hızla devam ettiğini söyledi.

Rektör Karakaya: “Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğrencilerimiz Bozkırın Tezenesinin Eserlerini Seslendiriyor”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin Kırşehir ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağına inandığını anlatan Rektör Karakaya, bu fakülteyi eğitim öğretime açtıklarını, Müzik ve Geleneksel Türk El Sanatları Bölümlerine öğrenci aldıklarını belirtti. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binası inşaatının da hızla devam ettiğine dikkat çeken Rektör Karakaya, inşaatın yüzde 32 oranında tamamlandığı bilgisini verdi.

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Öğrencilerimizin Barınma Sorununu Çözdük”

Kırşehir’de öğrencilerin en fazla yaşadıkları sorunlardan birinin öğrenci yurtlarının yetersizliğinden kaynaklandığını belirten Rektör Karakaya, bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunduğunu, 2 bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdu İnşaatının yüzde 95 oranında tamamlandığını ve yurt binasının yakında öğrencilerin hizmetine sunulacağı bilgisini katılımcılarla paylaştı. Rektör Karakaya, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan 500 kişilik yurt binasının inşaatının da yüzde 10 oranında tamamladığını söyledi.

Rektör Karakaya: “Merkez Kütüphane Binası Hayırlı Olsun”

Kütüphanelerin üniversitelerin kalbi olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Spor Toto tarafından Merkez Kütüphane Binasının yapılacağını ve 6 Temmuz’da kütüphane binası için protokol imzaladıklarını belirtti. Merkez Kütüphane binasının şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını dileyen Rektör Karakaya, E – Kampüs Projesinin de hayata geçirildiğini kaydetti.  

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Fiziki Anlamda Yüzde 450 Oranında Büyüdük”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki anlamda yüzde 450 oranında büyüdüğünü ifade eden Rektör Karakaya, son üç yıl içerisinde üniversitenin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “ Tarım ve Jeotermal Alanda Öncüyüz” 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 41 üniversite arasında ‘Tarım ve Jeotermal’ alanda öncü olduğunun altını çizen Karakaya, bu alanlarda yürütülen “Kaba Yem, Ceviz, Jeotermal Sera, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi), SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) projeleri hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Rektör Karakaya: “Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Alarak Üniversitelere Model Olduk”

Göreve geldiği 2015 yılında üniversitemizin kalite yolculuğunun başladığını dile getiren Rektör Karakaya, üniversitemizin 19-22 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle tamamlayarak Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan Türkiye’nin ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu söyledi. Bu belge ile üniversitede iş süreçlerinin hızlı ve profesyonel yürüdüğünü anlatan Rektör Karakaya, üniversite olarak bu belgeyi alarak çok sayıda üniversite için model olduklarını belirtti.

Rektör Karakaya: “Yapacak Çok İşimiz Var”

Üç yıllık sürece çok iş sığdırdıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin uluslararası alanda daha tanınır hale gelmesi için yapacak daha çok işleri olduğunu sözlerine ekledi.