İç Tetkik Değerlendirme Toplantısı Rektör Karakaya Başkanlığında Yapıldı

Kalite süreçleri devam eden üniversitemizde İç Tetkik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. 11 Temmuz 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, kalite koordinatörlüğü ekibi ve iç tetkik sorumluları katıldı.

Rektör Karakaya: “İlerleyen Günlerde Kalite Sürecimizi Diğer Üniversitelere Anlatmaya Başlayacağız”

Üniversitemizin kalite yolculuğuna çıkmasına öncülük eden Rektör Karakaya toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında, 2015 yılında başlattıkları kalite sürecinin sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile Türkiye’deki diğer üniversitelere model oluşturduğunu kaydetti. Kalite sürecinde elde edilecek sonuçların bir bedel karşılığında olduğunu anlatan Rektör Karakaya, sürece emek veren personelin bu işi gönüllü olarak yaptığını ve sürecin başarılı olacağına inandıklarını vurguladı. Geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kalite Kurulunda üniversitemizdeki kalite sürecini anlattığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite sürecini 26 Temmuz 2018 tarihinden sonra diğer üniversitelere anlatmaya başlayacaklarını söyledi. Kalite sürecindeki başarımızla Yükseköğretim Kalite Kurulunun dikkatini çektiklerini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bulunduğu yere yenilik getiren üniversitemizde daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Karakaya: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ülkemizin Kaliteli Yükseköğretim İhtiyacına Katkı Yapacak”

Konuşmasında üniversitemizin stratejik plan ve iş akışları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini vurgulayan Rektör Karakaya, “Bunu düzenli bir şekilde yaptığımızda kalite sürecinde bir adım daha ilerleme kaydetmiş olacağız.” dedi. Kalitedeki ilerlemenin üniversitemizi sadece kaliteli değil örnek bir üniversite de yaptığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ülkemizin kaliteli yükseköğretim ihtiyacına katkı yaptığını söyledi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Kalite sürecinde biz hem sahayı tanıyoruz hem de buradan elde ettiğimiz bilgilerle kendimizi düzeltiyoruz. Kendimizi düzeltirken de örnek oluyoruz. Sizler kalitedeki başarımızla insanın istediği zaman neler başardığını göstermiş oldunuz. Sizler özveride bulundunuz, işi önemsediniz ve süreçleri takip ettiniz. Bunun sonucunda da örnek gösterilecek bir kalite süreci ortaya koydunuz. Bunu kaliteli olmayı amaçladığımız için başardık.”  

Rektör Karakaya: “Daha İyi ve Mükemmeli Amaç Edindik”

Bilgi üreten ve insanların umut bağladığı bir kurum olan üniversitelerin kaliteli olmasının önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak daha iyi ve mükemmeli amaç edindiklerini vurguladı. “Hata yapmaktan değil hatayı tekrar etmekten kaçının.” diyen Rektör Karakaya, bu süreçte emeği geçen personele teşekkür ederek onlara başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaparak süreç boyunca elde edilen raporların ve iyileştirme planlarının değerlendirmesini yapacaklarını söyledi. Toplantıda birimlerde iç tetkik sürecini gerçekleştiren kalite sorumlusu personelin sunumlarını dinleyeceklerini anlatan Kurt, burada elde edilecek verilerle düzeltme ve iyileştirmeye gideceklerini dile getirdi.

Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından kalite sorumluları birimlerde gerçekleştirdikleri iç tetkik raporlarının sunumlarını yaptılar.