Üniversitemiz Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşünde Hep Bir Ağızdan Birlik Mesajı Verdi

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde binlerce vatandaş, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşüne katıldı. 15 Temmuz günü Askerlik Şubesi önünden başlayan yürüyüşte il protokolü ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile binlerce vatandaş yer aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın çağrısı ile yürüyüşe katılan ve hep bir ağızdan terörü lanetleyen üniversitemiz personeli, vatanına sahip çıkan, milli değerlerini koruyan, ay yıldızlı bayrağının altında tek millet ve tek vatan inancıyla ülkesinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yılında yine meydanları dolduran coşkulu kalabalık ile birlikte teröre lanet sloganları atan üniversitemiz personeli, devletinin ve milletinin yanında olduğunu gösterdi.

Askerlik Şubesi önünden başlayarak Cacabey Meydanına ulaşan kortej, Mehteran Takımı ile birlikte yürüdü. Alanda toplanan binlerce vatandaş 15 Temmuz gecesi vatanını korumak için canını veren şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan coşku ile İstiklal Marşımızı okudu. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunan anma programında protokol konuşmaları yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından şiirler okunarak Mehteran Takımının gösterisi sunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ekrana yansıtılmasının ardından sabahın ilk saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutuldu ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.