Rektör Karakaya 2 Bin 664 Kişilik Yurt Binasında İncelemelerde Bulundu

Öğrencilerin barınma sorunu öncelik olarak gören ve bu konudaki girişimlerini hızlandıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 17 Temmuz 2018 tarihinde 2 bin 664 kişilik yurt binasında incelemelerde bulundu. Rektör Karakaya ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt da yurt binasını gezdi.

6 Ekim 2017 tarihinde temeli atılan ve kısa sürede yüzde 96.6 oranında tamamlanma sağlanan 2 bin 664 kişilik yurt binası teslim aşamasına geldi. Modern odaları, sosyal alanları ve hijyenik yemekhane ortamı ile öğrencilerin barınma sorununa çözüm oluşturan yurt binası ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin barınma sorununu çözdüklerini ve onların kendilerini evlerinde gibi hissederek eğitimlerine devam edeceklerini söyledi. Tüm alanları ayrı ayrı inceleyen Rektör Karakaya, öğrencilerin rahat bir barınma sağlayabilmeleri için tüm ayrıntıyı düşündüklerini ve bu konuya önemle yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “2 Bin 664 Kişilik Yurt Binamızı 2018-2019 Eğitim Öğretim Döneminde Öğrencilerimizin Hizmetine Açacağız”

İnsanların gelişmesinin eğitim hakkına bağlı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz.” dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Rektörü olarak üniversitemizi tercih eden her öğrenciyi önemsediklerini sözlerine ekleyen Rektör Karakaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Eğitimsizlik sonucunda ortaya çıkabilecek sorunları biliyoruz. Bu nedenle ilk olarak öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. İlk olarak yapımı devam eden 2 bin 664 kişilik yurt binamızı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getireceğiz. Ardından 750 ve 500 kişilik yurt binalarımız aktif hale gelecek. Böylelikle öğrencilerimizin barınma sorununu çözmüş olacağız. 2 bin 664 kişilik yurt binamız üniversitemiz ve şehrimize hayırlı olsun.”