Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz ve Beraberindekiler Üniversitemizi Ziyaret Etti

Kardeş şehir protokolü için Almanya’nın Remscheid kentinden Kırşehir’e gelen Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz, Remscheid Kırşehir Dostluk Derneği Başkanı Hartmut Demski ile beraberindekiler üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt ile bir görüşme yaptılar. 30 Temmuz 2018 tarihinde Prof. Dr. Mustafa Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizin gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  

Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz yaklaşık üç yıl önce üniversitemizi ziyaret ettiklerini belirterek üniversitemizin üç yıl içerisinde gerçekleştirdiği fiziksel büyümeyi hayretle karşıladıklarını ifade etti. Remscheid’te bulunan Wuppertal Üniversitesi ile üniversitemiz arasındaki iş birliği konusunda da açıklamalarda bulunan Burkhard Mast-Weisz, üniversitemiz ile ilişkilerin geliştirilmesi ve ilerlemesini destekleyeceklerini vurguladı. Üniversitemizin pilot üniversite projeleri hakkında detaylı bilgi alan Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz, pilot üniversite projeleri konusundaki çalışmalarımızı değerlendirerek bölgelerinde bulunan üniversitenin de bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması açısından üniversitemizin projelerinin örnek alınması gereken önemli projeler olduğunu kaydetti. Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz misafirperverliklerinden dolayı Prof. Dr. Mustafa Kurt’a teşekkür ederek üniversitemiz yönetimini de Remscheid kentine davet etti.

 

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz ve beraberindekilere üniversitemizin fiziki yapısı ve akademik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin pilot üniversite projeleri kapsamında projeleri olduğunu söyleyerek bu projelerin hayata geçirilmeye başlandığını kaydetti. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacağını da anlatan Kurt, projelerle birlikte üniversitemizin ilimizde ve bölgemizde parlayan bir yıldız olacağını vurguladı. Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi süreci hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye’de tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu vurgulayarak üniversitemizin ülkemizdeki üniversitelere model oluşturduğunu sözlerine ekledi. Üniversitemizin Remscheid’te bulunan Wuppertal Üniversitesi ile ikili ilişkilerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Kurt, ikili ilişkilerin devam ettirilmesinin her iki şehir ve üniversite için gerekli olduğunu söyledi.

 

Ziyaretin devamında konuklarına rektörlük terasından biten ve devam eden inşaatlar hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Kurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz ile beraberindekilere teşekkür etti.

 

Ziyaret sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz birbirlerine günün anısına hediye verdiler.