Rektör Karakaya Tercih Öncesi Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Gelişerek büyüyen ve hedeflerine hızla ilerleyen üniversitemiz, tercih dönemi öncesi adaylarla bir araya gelerek üniversitemiz ve bölümlerimiz hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. Üniversite tercihi sürecinin başlaması ile birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tercih edilirliğini arttırmaya yönelik olarak üniversitemiz yönetimi 2 Ağustos 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Alper Dağlı ile rehber öğretmenler katıldı.

Rektör Karakaya: “Kırşehir’i Yükseköğretimde De Marka Şehir Yapmak İstiyoruz”

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Karakaya, rehber öğretmenlere üniversitemizin son üç yılda geldiği düzeyi anlatarak üniversitemizdeki gelişmelerden onların haberdar olmalarını ve tercih döneminde üniversitemizin tercih edilirliğini artırmak istediklerini söyledi. Üniversitemizde açılan bölümler hakkında rehber öğretmenleri detaylı bilgilendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir sene içinde 27 bölüm, üç yıl içerisinde ise toplamda 73 bölüm açtıklarını ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana Kırşehir’in ihtiyacı olan üst düzey bölümleri yoğun gayretleri sonucu açtıklarını anlatan Rektör Karakaya, Tıp Fakültemizin bu yıl 3. dönem öğrencilerini, Mühendislik Mimarlık Fakültesinin İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin bu yıl 2. dönem öğrencilerini, Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin ise bu yıl ilk öğrencilerini alacağını kaydetti. İslami İlimler Fakültemizin kurulduğu bilgisini de veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültemizin de bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayacağını anlattı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak çeşitliliğimizin arttığını vurgulayan Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite olarak üst düzey bölümlerimizi açtık ve artık tercih bekliyoruz. Kırşehir’in ilköğretim ve ortaöğretimde marka bir şehir olduğunu biliyoruz. Biz bunu daha ileriye taşıyarak yükseköğretimde de marka olması için çaba gösteriyoruz.”

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Türkiye İçin Önemli İki Projeye Öncülük Ediyor”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye çapında çok önemli iki projeye öncülük ettiğini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerden ilkinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi olduğunu vurgulayarak üniversitemizin pilot üniversite seçilme başarısını rehber öğretmenlerle paylaştı. Türkiye’deki ilk beş üniversiteden biri olduğumuzu ve bu proje ile artık üniversitelerin tanımının yavaş yavaş değiştiğini dile getiren Rektör Karakaya, benzeşik üniversite tanımından öteye giderek bölgenin değerleri ile bilimsel bilgiyi birleştirip halka hizmet etmenin ve eğitim öğretimdeki kitleyi de yeterliğe dönüştürmenin üniversitelerin ideal tanımı olacağını anlattı. Bir diğer proje olan kalite sürecine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite olmadan ileriye dönük umut oluşturmanın mümkün olmayacağını sözlerine ekledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin, 2,5 yıl içinde ekip hallinde yaptığı kalite çalışması ile Türkiye Yükseköğretimine örnek seçilen 6 üniversiteden biri olduğunu belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz; yaptığı bütünleşik eğitim sistemi ile Türkiye’de iyi insan nasıl yetiştirilir, kaliteli eğitim öğretim nasıl yapılır iddiasını Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) tescil ettirdi ve biz kalite sürecimizi Yükseköğretim Kalite Kurulunun da onayı ile ülkemizdeki 100 üniversiteye anlattık.”

Rektör Karakaya : “Temel İdealimiz Yetişmiş ve Mesleki Becerisini Tamamlamış İnsan”

Yükseköğretimin tek çıktısının yetişmiş insan olduğunu her konuşmasında belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, dünya paradigmasında üniversitelerin temel hedefinin yetişmiş ve mesleki eğitimde beceriyi tamamlamış insan olduğunu ifade ederek kendilerinin de bu plan ve program dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Rektör Karakaya: “Öğrenci Değişim Programlarımız ile Uluslararası Dolaşımı Sağlıyoruz”

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin hangi imkanlardan yararlandığı konusuna da konuşmasında yer veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde yurt sorunu yaşanmadığını ve üniversitemizde bir ilki gerçekleştirerek ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği verildiğini söyledi. Üniversitemizin uluslararasılaşma yönündeki çalışmalarının olduğuna vurgu yapan Rektör Karakaya, değişim programlarımız arasında yer alan Erasmus Değişim Programında 57, Mevlana Değişim Programında 17 ve Farabi Değişim Programında ise 54 üniversite ile ikili iş birliği anlaşmaları olduğunu kaydetti. Değişim programları ile öğrencilerine yurt dışında okuma imkanı sağladıklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Dünya ile irtibatımızı sürdürerek uluslararası dolaşımı üniversitemiz tarafından sağlıyoruz.” dedi.

Rektör Karakaya: “Güçlü Bir Akademik Kadroya Sahibiz”

Tercihler öncesinde öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih etmesinin hem öğrenciler hem de üniversitemiz için ideal bir tercih olacağını anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizde barınma sorununun olmadığını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin fazla olduğunu ve kampüsümüzün yeni fakülte binaları ile fiziki olarak büyüyüp geliştiğini söyledi. Eğitim öğretimde akademisyen kadrosunun her geçen gün artarak güçlendiğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde alanında yetişmiş akademisyenlerin olduğunu sözlerine ekledi. Toplantıda rehber öğretmenlerden tercihler esnasında öğrencileri üniversitemizi tercih etmeye yönlendirmelerini isteyen Rektör Karakaya, üniversitemizin şehrin dinamikleri ve şehrinin öğrencisi ile iyi bir çıkış yakalayacağını kaydetti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya davetlerine icabet eden rehber öğretmenlerine teşekkür ederek “İlköğretim ve ortaöğretimde markalaşan Kırşehir’i yükseköğretimde de yapılan tercihlerle markalaştırarak üniversitemizin istikbalini, gücünü ve bu bölgedeki parlayışını sürdürelim istiyoruz.” dedi.

Rektör Karakaya: “Süper Lige Çıkan Bir Hentbol Takımımız Var”

Konuşmasının sonunda sportif başarılarımızdan biri olan Hentbol Takımımızın Süper Lige yükselişine de değinen Rektör Karakaya, bölgede adından söz ettiren ve güçlü takımlarla aynı ligde mücadele edecek bir üniversite takımı olduğunu söyleyerek üniversitemizin sadece akademik alanda değil kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde de yüksek başarılar elde ettiğini vurguladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından rehber öğretmenlere üniversitemizdeki gelişmeler anlatıldı. Toplantı rehber öğretmenlerin sorularının yanıtlanması ve onlardan gelen taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.