Üniversitemizin Pilot Üniversite Projeleri Polonya'da Yankı Buldu

Uluslararası çalışmalara önem veren ve dünya üniversiteleri ile ikili iş birliği kurmaya özen gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ekibi ile birlikte üniversitemizin Erasmus+ KA103 ortaklarından biri olan Poznan University of Life Sciences’e (Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi) bir ziyaret gerçekleştirdi. 30-31 Temmuz 2018 tarihleri arasında Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesinin Bilim ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Krzysztof Szoszkiewicz, Dr. Izabela Lipińska ve Dr. Sławomir Kalinowski’nin ev sahipliği yaptığı görüşmede Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı eşlik etti.

 

Polonya’nın tarım alanında en köklü üniversitelerinden biri olan Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi ile üniversitemiz arasında gerçekleşen görüşmede; mevcut ortaklıklar ile üniversitemizin pilot üniversite kapsamında yürütmekte olduğu kaba yem ve hayvan hastalıkları projeleri ile ilgili ortak bir çalışma grubu kurulması, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince bu grubun desteklenmesi ve ilgili projelerde her iki üniversiteden akademisyenlerin yer alması kararlaştırıldı.

 

Ziyaretin devamında ise Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi yöneticileri tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekilere üniversiteye ait olan Swadzim'deki Deneysel Tarım Çiftliği gezdirildi.