Pilot Üniversite Protokol İmzalamaya Başladı

Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projesi olan pilot üniversite projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Pilot üniversite projelerinden biri olan Jeotermal Sera Projesinin yürütülmesi için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya özel sektör girişimcileri ile bir araya gelerek yatırımların başlamasına öncülük ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün arasında Jeotermal Sera Projesi protokolü imzalandı. 6 Ağustos 2018 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen protokol törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, pilot üniversite projelerinden sorumlu öğretim elemanları ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ heyeti katıldı.

İmzalanacak protokol kapsamında üniversitemiz, Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ’ne işçi ve eğitim desteği, stajyer öğrenci desteği, analiz desteği, ürün pazarlama desteği, bürokrasi desteği ile tasarım ve dizayn desteği verecek.

Rektör Karakaya: “Yatırımcılarımıza Bilgi Yönümüzle Destek Vereceğiz” 

Protokol töreninde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, imzalanan protokol ile sera projesinin hayata geçeceğini ve bölgemize yatırımların artacağını söyledi. Protokolün katkısının üniversitemiz ile yatırımcının el ele vererek bir iş yapabildiğinin göstergesi olacağını ifade eden Rektör Karakaya, bozkır olarak ifade edilen bölgeye üretim kapısı açmanın ve istihdam sağlamanın hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Pilot üniversite projesine başladıkları günden beri amaçlarının bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti.  “Yatırımcımız bürokratik süreçlerin bir kısmını halletti. Biz artık bu protokolle birlikte yatırımcı şirketi pilot üniversite projemizin bir parçası kabul ediyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bizler yatırımcımıza bilgi yönüyle destek vereceğiz. Yatırımcılarımızla iş birliğimizi devam ettirecek çalışmalar yaparak ilimizde ve bölgemizde yeni iş alanlarının açılmasını sağlayacağız."

 

Pilot üniversite projelerinin ülkenin yükseköğretimine yeni anlayış getirdiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bizim de hedefimiz yeni ufuklar açarak Türkiye yükseköğretimine katkı sağlamaktır.” dedi. Pilot üniversite projelerine destek veren yatırımcıların üniversitenin bilgi gücünü yanlarında hissedeceklerini söyleyen Rektör Karakaya, protokolün ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından bir söz alan Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün, üniversitemizin verdiği güven ve psikolojik desteğin kendileri için önemli olduğunu söyleyerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile protokol imzaladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.  

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün arasında Jeotermal Sera Projesi Protokolü imzalandı.