Yemekhanemizde Hijyen Ünitesinin Açılışı Yapıldı

Binlerce öğrenci ve personele yemek hizmeti verilen üniversitemiz yemekhanesinde daha temiz ve daha hijyenik yemek hizmeti için atılımlarda bulunuldu. Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan yemekhanede kurulan Hijyen Ünitesinin açılışı 16 Ağustos 2018 tarihinde yapıldı. SKS Daire Başkanlığı Yemekhanesinde gerçekleşen açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük katıldı.

Rektör Karakaya: “Mutfağımız da Bir Mekteptir”

Yemeklerin hijyenik ve sağlıklı bir ortamda personel ve öğrenciye sunulmasının amaçlandığı hijyen ünitesinde, yemek üretimi yapan personel dahil olmak üzere dışardan gelen herkesin dezenfekte olması sağlanıyor. Yemekhanelere mikrobun girmesinin engellendiği ünitede hem içeride görev yapan hem de dışardan gelen personelin dezenfekte olması sağlanarak kirliliğin önüne geçildi. Sağlık ve hijyen konsuna hassasiyetle yaklaşılan açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Karakaya, insanın öneminden bahsederek insanın kendileri için kıymetli olduğunu söyledi. Görev itibariyle kendilerinin hizmet eden makamlarda olduklarını ve öğrencilere hizmet ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilere verdiğimiz eğitimle onlara hayata nasıl tutunacaklarını öğreteceğiz. Mutfağımız da bir mekteptir, aşçının şefkatiyle yaptığı yemekten çocuk zevk alır. Hepimiz el birliği içinde bir ekip olarak çalışıyoruz ve hepinizi emeklerinizden dolayı tebrik ediyorum.” Temizlik ve hijyene eğitim kurumlarında daha çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, hijyen ünitesinden ilk olarak kendisi geçerek tüm personelin bu kurala özen göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Mavi Beyaz Terlik Uygulaması Yapılıyor

Açılış töreninin ardından Rektör Karakaya, ekibi ve açılış töreninde bulunan tüm konuklar hijyen ünitesinden geçerek yemeklerin pişirildiği alanda incelemelerde bulundular. Yemekhanenin tüm ünitelerini gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Süleyman Çelik’ten yemeklerin pişirildiği alandan pastane ürünlerinin çıktığı alana kadar tüm birimlerin çalışma sistemleri ve personeli hakkında detaylı bilgiler aldı. Yemekhanelerde hijyenin en önemli unsur olduğunu söyleyen Çelik, yemeklerin pişirildiği alanlar ile onun dışındaki alanlarda farklı terlik giyme uygulaması yapıldığını anlattı. Transfer süreçlerinde de hijyen konusuna özen gösterdiklerini anlatan Öğr. Gör. Süleyman Çelik, hijyeni yemekhanenin tüm birimlerinde uygulamaya koyduklarını ifade etti.

Rektör Karakaya Her Yerde Öğrenciyle Birlikte

Yemekhane açılışından sonra Bab-ı Ahi Pastanesine geçerek burada bir süre sohbet eden Rektör Karakaya ve beraberindekiler, diplomalarını almaya gelen mezun öğrencilerle karşılaştılar. Rektör Karakaya, mezun öğrencilerin diplomalarını bizzat kendisi vererek öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.