2 Bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdumuz Öğrencilerimizi Bekliyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çaba göstererek yap-işlet-devret modeli ile üniversitemize kazandırdığı ve öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak olan 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdumuzun taşınma işlemi tamamlandı. Üniversitemiz Merkez (Bağbaşı) Yerleşkesinde 3 blok halinde 45 bin 516 metrekare alan üzerine inşa edilen öğrenci yurdu, barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği alanları da kapsıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve başladığı gün öğrencilerin barınma sorunları olduğunu ve çok sayıda öğrencinin bu sorundan dolayı kayıt sildirdiğini öğrenir öğrenmez barınma sorununu çözmeye yönelik planlamalar yaparak bunu bugün çözüme ulaştırdıklarını söyledi. Barınma sorununun üniversitelerin tercih edilme oranını etkilediğini dile getiren Rektör Karakaya, bu sorunun çözülmesiyle birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin daha fazla tercih edileceğini belirtti. İnsan odaklı bir anlayışa sahip olduklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerle devamlı iletişim halinde olduğunu kaydetti. Her öğrenciye kapılarının açık olduğunu anlatan Rektör Karakaya, yeni yurdun şehrimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.