2 Bin 664 Kişilik Yurt Binası KYK’ya Teslim Edildi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılan 2 bin 664 kişilik yurt binası 10 Eylül 2018 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda yapılan tören ile Kredi Yurtlar Kurumuna teslim edildi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Faruk Şahin, Yatırımcı Firma Sahibi Mesut Ceylan ve çok sayıda üniversitemiz yöneticisi katıldı.

Rektör Karakaya: “Üniversitemizi Tercih Eden Öğrencilerin Barınma Sorunu Sona Erdi”

Törende konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin her türlü sorunu ile yakından ilgilendiklerini belirterek öğrencilerin en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununu da çözdüklerini söyledi. Öğrencilere ferah ortamlarda eğitim-öğretim görmenin yanında nezih ortamlarda barınma imkanı da sağladıklarını dile getiren Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde çok önemli projeleri tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yönetimi olarak stratejik planda hedeflenen projelerin tamamlanma sürelerinden daha kısa sürelerde hayata geçirildiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2 bin 664 kişilik yurt binasının, Eğitim, Mühendislik Mimarlık ve Ziraat Fakültelerinin binalarının şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Şahin: “Rektör Karakaya’ya Çok Teşekkür Ediyorum”

Törende bir konuşma yapan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Faruk Şahin, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun girişimleri sonucunda 2 bin 664 kişilik yurt binasının Kırşehir’e kazandırıldığını belirterek Rektör Karakaya’ya ve yönetimine teşekkür etti. Yeni yapılan bu yurt binası sayesinde üniversite öğrencilerinin barınma sorunu kalmadığını anlatan Şahin, yurt ortamlarının Türkiye standartlarının üstünde olduğuna da dikkat çekti. Şahin, öğrencilerin ferah ve nezih ortamlarda çok daha başarılı çalışmalar yapacaklarına inandığını anlattı. Öğrencileri şehirden koparmadıklarını şehir merkezinde de öğrenci yurtları bulunduğunun altını çizen Şahin, yerleşke-şehir kaynaşmasının paralel olarak gerçekleşeceğini anlattı.

Tören sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, heyet ile birlikte 2 bin 664 kişilik öğrenci yurdunu gezerek yerinde incelemelerde bulundular.