ICAA-2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Sempozyumu Üniversitemizde Başladı

Uluslararası kongre ve sempozyumlar düzenleyerek bilimsel gelişmelere katkı sunan üniversitemiz, ICAA -2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Sempozyumuna ev sahipliği yaptı. 11 Eylül 2018 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda açılış programı gerçekleşen sempozyuma Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz yöneticileri ile çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanı katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Aligarh Müslüman Üniversitesinden Prof. Dr. Mohammad Mursaleen yaptı.  Prof. Dr. Mohammad Mursaleen konuşmasında sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunarak böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını Alan İlk ve Tek Devlet Üniversitesiyiz”

Prof. Dr. Mohammad Mursaleen’in konuşmasının ardından Rektör Karakaya söz alarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kuruluş süreci ile genel ve fiziki durumu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tarım ve jeotermal alanlarında pilot üniversite olma aşamasını katılımcılara anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, projelerin tarım alanında “Ceviz, Kaba Yem ve Jeotermal Sera”, jeotermal alanda ise “Jeotermal Rehabilitasyon Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi” olduğunu söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite projeleri üreterek iline, bölgesine ve ülkesine bilim alanında hizmet ettiğini dile getiren Rektör Karakaya, üniversitemizin geçirdiği kalite süreçlerinde de aynı başarıyı göstererek ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Denetim Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayıp ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını ülkesinde alan ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu kaydetti.

Rektör Karakaya: “Üniversitelerin Temel Görevi Bilgi Üretmektir”

Üniversitelerin temel görevinin bilgi üretmek olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitelerin temel görevi bilgi üretmektir. Bilgi üretmenin araçları ise konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar ve bilimsel çalışmalardır. Bu bağlamda, bu konferansta matematikle ilgili sorunları tartışacak ve çözümlere ulaşacağız.” Bu sempozyumun amacını dünyanın her yerinden farklı alan ve alanlarda çalışan uzmanları ve genç analistleri bir araya getirerek araştırmalarını sunma, yeni fikir alışverişi yapma, zorlayıcı konuları tartışabilme, gelecekteki iş birliklerini teşvik etme ve birbirleriyle etkileşimde bulunma becerilerini geliştirmek olarak açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, sempozyum sayesinde farklı matematik alanlarına, özellikle de sabit nokta teorisine, yaklaşım teorisine, doğrusal olmayan analize, varyasyonel analize, optimizasyona, toplanabilirlik teorisine, dizi uzaylarına, dinamik sistemlere ve uygulamalarına kadar farklı ülkelerden pek çok önemli uzmanın bir arada olmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “Dünyanın Farklı Ülkelerinden Bilim İnsanları ile Bir Aradayız”

ICAA-2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Sempozyumunun dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 130 katılımcıyı bir araya getirdiğini söyleyen Rektör Karakaya, katılımcıların sözlü ve poster sunum ile genel görüşme yapacağını anlattı. Sempozyum ile birlikte yeni perspektifler geliştirmek için üst düzey bilim insanı ile yüksek lisans öğrencileri arasında iş birliği kurma fırsatını teşvik etmeyi de amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “ICAA-2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Sempozyumundaki alanların yanı sıra doğa bilimleri, ekonomi, bilgisayar bilimleri ve çeşitli mühendislik bilimleri gibi diğer bilimlere de önem veriyoruz.” dedi.

Sempozyuma katkılarından dolayı Prof. Dr. Mohammad Mursaleen, Prof. Dr. Zuhair Nashes, Prof. Dr. Jong Kyu Kim, Prof. Dr. Qamrul Hasan Ansari, Prof. Dr. Bayram Sahin ve diğer katılımcılara teşekkür eden Rektör Karakaya, dört gün sürecek olan sempozyumun verimli bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından İlimiz Valisi İbrahim Akın söz alarak üniversitelerin ait oldukları ülkenin sanat, bilim, teknik, spor gibi pek çok alanda kalkınıp gelişmesini sağlayan, araştıran, sorgulayan, geleceğe ışık tutan ilim yuvaları olduğunu söyledi. Kırşehir’in beş bin yıllık tarihi geçmişiyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak bünyesinde kültürel bir miras barındırdığını belirten Vali İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu tarihi misyonu devraldığını ve ülkemizin ilmi çalışmalarına öncülük etmeyi hedef olarak belirlediğini dile getirdi. Genç üniversiteler arasında yer alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin böyle önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Akın, sempozyuma katkılarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile ekibine teşekkür ederek tüm konukları Kırşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Vali İbrahim Akın Aligarh Müslüman Üniversitesinden Prof. Dr. Mohammad Mursaleen’e plaket verirken Rektör Karakaya da Vali İbrahim Akın’a günün anısına plaket takdim etti.

Dört gün boyunca devam edecek olan ICAA-2018 Uluslararası Analiz ve Uygulamaları Sempozyumu Prof. Dr. Zuhair Nashed’in “Perturbation Analysis For Generelized Of Linear Operators And The Role Outer Inverses In Regularızation Of Ill-Posed Problem” başlıklı sözlü sunumu ile başladı.

Sunumun ardından Rektör Karakaya Prof. Dr. Zuhair Nashed’e plaket verdi.