Üniversitemiz ICAA-2018 Analiz ve Uygulamaları Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı

Eğitimdeki kalitesi, Türkiye yükseköğretimine yön verecek projeleri ve insana verdiği değer ile adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, yaptığı bilimsel çalışmalarla da bilim dünyasına katkıda bulunuyor. Üniversitemiz kongreler, çalıştaylar ve sempozyumlara yaptığı ev sahipliği ile Kırşehir’in uluslararası alanda tanınmasını da sağlıyor. Bu kapsamda 11 Eylül 2018 tarihinde açılışı yapılan ve 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası bilim insanının katıldığı ICAA-2018 Analiz ve Uygulamaları Sempozyumunun 14 Eylül 2018 tarihinde kapanış programı gerçekleştirildi.

100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası bilim insanının katıldığı ve 100’e yakın bildirinin sunulduğu ICAA-2018 Analiz ve Uygulamaları Sempozyumu, üniversitemizde üç salonda gerçekleşti. Matematiğin konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunulması, dünyanın birçok ülkesinden bilim insanlarının bir araya getirilmesinin amaçlandığı sempozyumda, Doğrusal ve Doğrusal Olmayan Operatörler ile Yaklaşım, Sabit Nokta Teorisi ve Uygulamaları, Dinamik Sistemler, Diferansiyel Denklemlerde ve Kısmi Diferansiyel Denklemlerde Uygulamalar, Fonksiyon Uzaylarında Fourier, Dalgacık ve Harmonik Analiz Yöntemleri, Varyasyonel Eşitsizlikleri İçeren Varyasyonel Analiz, Optimizasyon ve Uygulamaları, Konveks Analiz ve Uygulamaları, Spektral Teori ve Diferansiyel Operatörler, Banach Uzaylarının Geometrisi, Toplanabilme ve Yaklaşımda Modern Yöntemler ile Dizi Uzayları ve Matris Dönüşümü konuları tartışıldı.

Bilimin ışığında matematiğe dair konuların değerlendirildiği sempozyumda, katılımcılara ilimizin tarihi değerleri arasında yer alan Cacabey Medresesi, Ahi Evran Türbesi, Kaman Arkeoloji Müzesi, Kaman Japon Bahçesi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi ve Müzesi gezdirilerek Nevşehir Kapadokya Gezisi düzenlendi.

ICAA-2018 Analiz ve Uygulamaları Sempozyumu kapanış programında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin bilim üreterek geleceğe ışık tuttuğunu ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu bilimsel çalışmalara hem katkı sunduğunu hem de ev sahipliği yaptığını söyledi. ICAA-2018 Analiz ve Uygulamaları Sempozyumu ile ilimize çok sayıda bilim insanının geldiğini ifade eden Rektör Karakaya, Kırşehir’in bilim alanında uluslararası tanınırlığa sahip olduğunu kaydetti. Evrenin mantıksal dilinin matematik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını anlatarak sempozyuma katılan ve bilimsel anlamda katkı sunan tüm konuklara teşekkür etti. Sempozyum sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.