Üniversitemizde 2. Dönem İç Tetkik Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Kalitede kendini tescilleyen, Türkiye’de tüm birimleriyle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliği gösteren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, kalite süreçlerine tüm hızıyla devam ediyor. Mükemmellik Ödülünü almak için tüm birimleriyle kalite sürecini devam ettiren üniversitemiz, 2. Dönem İç Tetkik Toplantısını gerçekleştirdi. 17 Eylül 2018 tarihinde Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, kalite yönetim koordinatörlüğü ekibi ve birimlerde iç tetkikinden sorumlu akademik ve idari personel katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasına 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak kalite ve pilot üniversite projelerinde birçok aşamadan geçtiklerini anlatan Kurt, üniversitemizin pilot projelerinin de kalite sürecine katkı sağlayacağını söyledi. Saha içerisinde kaliteden sorumlu personelin güzel işlere imza attığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Artık sizler kalitede profesyonelleştiniz. Kalite sürecimiz 100’ün üzerinde üniversiteye anlatıldı ve bu Türkiye çapında artık tanınır bir süreç haline geldi.” Personelinden iç tetkik sürecinin tüm aşamalarıyla gerektiği gibi uygulanmasını isteyen Kurt, birimlerde gerçekleşecek iç tetkikin tetkikten sorumlu personel ile birimlerdeki personel arasında karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişi içerisinde geçirmelerini söyledi.

Toplantı sonunda iç tetkik programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2. İç Tetkikin 17–28 Eylül 2018 tarihleri arasında ve TSE tarafından yapılacak dış tetkikin ise 2018 yılı Aralık ayında gerçekleşeceğini belirtti.