Tıp Fakültemizin 2018-2019 Akademik Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleşti

Yenilikçi eğitim anlayışı ve araştırma olanakları ile bilimsel araştırma ve geliştirme yeterliliğine sahip, güncel bilgi çerçevesinde insan odaklı sağlık hizmeti verebilen ve mesleki etik değerlerini yaşatarak iyi hekimler yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2018-2019 akademik yılı 17 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kavutçu, akademik ve idari personel ile öğrenci ve velileri katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, fakültemizde üçüncü senenin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirerek 2018-2019 akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmasında öğrencilere seslenen Karahocagil, onlara hayatlarının çok önemli dönüm noktasında bulunduklarını söyleyerek burada gerçekleştirdikleri başarılar ile hayatlarına yön vereceklerini kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinin çağdaş eğitim yöntemlerini kullandığını anlatan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, ilk hedeflerinin eğitim sistemlerini akredite ederek Tıp Fakültesinden mezun vermek olduğunu belirtti. Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler için uyum programı hazırladıklarını dile getiren Karahocagil, uyum programı kapsamında Kırşehir’in tanıtılması, çevre illere geziler düzenlenmesi ve tıp dünyasına adını yazdırmış önemli isimlerin mekanlarının ziyaret edilmesi olduğunu vurguladı. Meslek etiği ve geleneği hakkında öğrencilere kısa bilgiler veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil konuşmasına şöyle devam etti: “Sizlerin meslek ahlakı ile bilinçlenmenizi ve bu geleneği sürdürmenizi tavsiye ediyorum. Bu meslek geleneğini devam ettirdiğiniz sürece işini ahlakıyla yapan hekimler olacağınıza inanıyorum.” Tıp Fakültesine verdikleri desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür eden Karahocagil, öğrencilerine yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş öğrencilere üniversitemizin imkan ve durumları hakkında bilgiler verdi. Tıp Fakültesinin gelişimini ve şuan ki durumunu anlatan Güneş, yapım aşaması devam eden Morfoloji Binasına ilerleyen dönemde taşınacaklarını sözlerine ekledi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş’in sunumunun ardından Dr. Öğr. Üyesi Halime Tozak Yıldız, sınav müfredatı, projeler ve akademik takvim hakkında öğrencileri bilgilendirdi.