Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından Fasıl Konseri Düzenlendi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bir konser düzenlendi. 19 Eylül 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konsere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konser öncesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurt tarafından Ahilik temalı bir sunum gerçekleştirildi. “Ahilik, kardeş demektir, helal lokma yemektir.” sözleriyle sunumuna başlayan Kurt, Ahi Evran-ı Veli’nin hayatı ve Ahilik kavramının anlamı hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Anadolu’nun Türk yurdu olmasında ve İslamlaştırılmasında Ahi Evran-ı Veli’nin büyük emekleri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Kurt, Ahilik kurumunun da dünyada eşi benzeri olmayan değerli bir kurum olduğunu dile getirdi. Ahilik teşkilatının sivil toplum kuruluşu özelliği taşıdığını ifade eden Kurt, Ahiliği anlamaya ve anlatmaya mecbur olduklarını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Hüseyin Kurt’un sunumunun ardından Kürdilihicazkar Fasıl ile Muhayyer Fasıl konserine geçildi. Sazendeliğini Klarnette Selçuk Öztürk, Kemanda Vasfi Hatipoğlu, Kanunda Oğuzhan Uzun, Ritimde Ufuk Akın İnce ile Hanendeliğini Zeyneb Altuntaş’ın gerçekleştirdiği fasıl konseri dinleyicilerden büyük ilgi gördü.