WITAM-2018 Uluslararası Kongresi Üniversitemizde Başladı

Ekonomiden kültüre, siyasetten fen bilimlerine kadar birçok alanda uluslararası sempozyum, kongre ve çalıştaya ev sahipliği yapan üniversitemiz, WITAM-2018 Uluslararası Dünya Malzeme Bilimi ve İleri Teknolojileri Kongresine ev sahipliği yaptı. 21 Eylül 2018 tarihinde Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Konferans Salonunda açılış programı gerçekleşen kongreye Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, İngiltere Exeter Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gyaneshwar P. Srivastava, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. H. Murat Tütüncü, Çemaş Döküm Sanayi A. Ş.  Genel Müdürü Kaan Özkan ile çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanı katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt yaparak üniversitemizin kuruluş tarihi, akademik yapısı ile fiziki ve genel durumu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Üniversitemizin “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında beş pilot üniversiteden biri seçildiğini anlatan Kurt, aynı zamanda üniversitemizin Kalite Yönetim Standartları İç Denetim Süreçlerini tüm birimleriyle tamamlayan ve Türkiye’de tüm birimleri ile ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında Kırşehir’in tarihi ve kültürel yapısı hakkında da katılımcılara bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Kırşehir, ilk Türk şairi olan Aşık Paşa, kurduğu medresedeki kuyunun içindeki sudan yansıyan yıldızların ışığını inceleyerek astronomik çalışmalar yapan Cacabey, tüccarlık ve esnaflığı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli, edebiyat ve kültüre katkıda bulunan Yunus Emre, Ahmet Gülşehri, Süleyman Türkmani, Şeyh Edebali ve Mesut Gülşehri’nin anavatanıdır.” dedi.

Kongrenin amacı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurt, WITAM-2018 Kongresi ile dünyadaki malzeme bilimi ve uygulamaları alanında farklı konularda çalışan genç araştırmacılar ve uzmanları bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu alanda çalışmalar yapan bilim insanlarının bu kongre sayesinde kendi araştırmalarını sunmalarını sağlamak istediklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, aynı zamanda yeni fikirlerin değerlendirilmesini, konulara yeni bakış açısı getirmeyi ve karşılıklı etkileşim içinde olmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda katılımcılara kongreye teşriflerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un açılış konuşmalarının ardından İngiltere Exeter Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. G.P. Srivastava ‘nın “Theoretical Studies Of Solid Surfaces And Interfaces” başlıklı bildirisini sunmasıyla WITAM-2018 Uluslararası Dünya Malzeme Bilimi ve İleri Teknolojileri Kongresinin oturumlarına geçildi. Kongrenin birinci oturumunun ardından katılımcılara katılım belgesi ve hediye verildi.