Rektör Karakaya 31. Ahilik Haftası Kapanış Törenine Katıldı

Kırşehir’in değeri ve Ahi Evran-ı Veli’nin kazandırdığı Ahilik Kültürünün kutlamaları 17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında ilimizde yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve çok sayıda bürokratın katılımıyla 22 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşen 31. Ahilik Haftası Kapanış Töreninde, Ahilik Kültürüne önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da yer aldı.

Barışı, birlikteliği, kardeşliği, dayanışma ve yardımlaşmayı simgeleyen Ahilik Kültürünü öğrencilerine kültürel bir miras olarak bırakmayı amaçlayan ve Ahiliğin gereklerini onlara öğretmeye çalışan üniversitemizde Rektör Karakaya’nın talimatı ile “Ahilik Kültürü ve Medeniyeti” zorunlu dersler kapsamına alındı. Sanat ve ticarette kaliteyi, sosyal hayatta güzel ahlakı kazandırarak üretken ve çalışkan insan yetiştirmeyi ve üniversitemizin ismine yakışır bir kurum olmayı hedefleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, odağında insanın olduğu Ahilik Kültürünü de bünyesinde yaşatarak istikbalimiz olan gençleri bu kültür ile eğitiyor.