Üniversitemiz ile Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Ortaklığında Sempozyum Düzenlendi

Bilimsel gelişmeyi önemseyen ve uluslararası alanlarda da ikili iş birlikleri yapan üniversitemiz, 19-21 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde Bişkek’te düzenlenen Uluslararası Türk Halklarının Felsefi Mirası Sempozyumuna ortaklık yaptı.

Sözlü ve yazılı eserlerde ifade bulan Türk Bilgelik Geleneğinin içeriklerinin ele alındığı sempozyuma başta Kırgızistan olmak üzere Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Arnavutluk, Fransa gibi ülkelerden 100’ün üzerinde bilim insanı katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Camgırbeg Bököşov, “Türk Halklarının Felsefi Mirası” ifadesini analiz ederek konunun kavramsallaştırılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Uluslararası Türk Halklarının Felsefi Mirası Sempozyumunda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kültür ve değerler alanının ancak eğitim ve felsefe ile sağlıklı, tutarlı ve derinlikli bir yapıya kavuşabileceğini bu nedenle de felsefi mirasın anlaşılması ve canlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sempozyumun başarılı geçmesi ve akademiye  önemli katkılar sunması temennisinde bulunan Rektör Karakaya, düzenlenecek olan 2. Uluslararası Türk Halklarının Felsefi Mirası Sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan duyacakları memnuniyeti sözlerine ekledi.

2. Uluslararası Türk Halklarının Felsefi Mirası Sempozyumuna ortaklık ederek destek veren üniversitemiz tarafından sempozyumun kapanış yemeği verildi.