TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Tanıtım Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığına bağlı Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından üniversitemiz ev sahipliğinde TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Tanıtım Toplantısı yapıldı. 3 Ekim 2018 tarihinde yapılan tanıtım toplantısının ilk oturumu Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Tanıtım toplantısına Üniversitemiz Rektör Vekili ve TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Programı 2018/2019 Dönemi Kırşehir İl Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Kurt ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, 4006 kodlu proje çalışmalarında bu yıl faklı bir uygulama yaptığını söyleyerek bir önceki yıla göre yapılan değişiklikler ve yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. 5-12. sınıflar arasındaki öğrencilere proje yapma alışkanlıklarının kazandırılmasını önemsediklerini anlatan Kurt, öğrencilerden proje fikirlerinin alınmasının önemine değindi. Kurt konuşmasında, TÜBİTAK fuarlarının amaçları, mevzuatı, uygulamaları, çalışma takvimi, aşamaları, alt proje hazırlama süreci, bilim fuarlarından önce yapılması gerekenler ve örnek alt projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının ikinci oturumu Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında yapıldı. Toplantıda konuşma yapan TÜBİTAK Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici 4004,4005,4007 kodlu projeleri tanıttı.