Rektör Karakaya Öğrenci Topluluklarının Açtığı Kermesi Gezdi

Yardımlaşma, dayanışma ve birlikteliği geliştirici çok sayıda etkinliğin düzenlendiği üniversitemizde öğrenciler tarafından bir kermes düzenlendi. 8 Ekim 2018 tarihinde Eğitim Fakültesi önünde açılan ve üç gün süren “Bu İyilik Herkese İyi Gelecek” isimli kermes, üniversitemizin öğrenci topluluklarından Yeniler Kulübü, Medeniyet Araştırmaları Topluluğu, Ahi Hekimler Gelişim ve Düşünce Topluluğu, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu, Kardeş Ülkeler Topluluğu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından organize edildi. Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin maddi ve manevi katkı sağladığı kermesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da ziyaret ederek kermesi organize eden öğrenci topluluğu başkanlarını ve üyelerini tebrik etti.

Gelirinin mazlum ve yardıma muhtaç kişilere bağışlanacağı “Bu İyilik Herkese İyi Gelecek” isimli kermeste Rektör Karakaya, çok sayıda öğrencinin bu kermese katkı sağlamasına vesile olduğunu söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bu tür etkinlikleri desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yardımlaşmanın millet olarak kültürümüzde var olduğunu vurguladı. Kermes ziyaretinde öğrencilerle de sohbet eden Rektör Karakaya, öğrencilere eğitim hayatlarının yanı sıra bu paylaşma ve yardımlaşma duygusunu kendilerine düstur edinmelerini tavsiye etti. Kermes ziyaretinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrenci toplulukları başkanları ve akademik danışmanları ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.