Hızla Büyümeye ve Gelişmeye Devam Ediyoruz

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi son üç yılda göstermiş olduğu gelişim ile göz doldurmaya devam ediyor. Göreve başladığı günden bu yana Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi için gece gündüz demeden çalışmalarına hızla devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitedeki hızlı değişim ve gelişimin akademik ve idari personel ile öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Günden güne gelişen, değişen ve büyüyen bir üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yaklaşık 30 yıllık fiziki imkanlar karşılanarak hızlı bir gelişim elde ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni binalarda eğitim-öğretim faaliyetlerini de başlattı. Göreve geldiği günden bu yana modern imkanlarla donatılmış binalarda eğitim faaliyetlerinin devam etmesi için çalışmalarını devam ettiren Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 30 yıllık bina ihtiyacının karşılanmasını sağladı.

Merkez Yerleşkede Binalar Hızla Tamamlanıyor

Göreve geldiğinde devam eden inşaatları hızla teslim alan ve yenilerinin yapılması için düğmeye basan Prof. Dr. Vatan Karakaya fiziki imkanlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığımda yapımı devam eden binalarımız vardı. Öncelikle onları tamamlamak ve teslim almak için çalışmalar yaptık. İlk olarak Rektörlük Binası ve Yabancı Diller Yüksekokulunun inşaatlarını tamamlayarak alt yapı çalışmalarını bitirdik. Ardından Ziraat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Stadyum ve Maraton Tribünü ile Kongre ve Kültür Merkezinin yapımı için çalışmalarımızı tamamladık. Fakülte binalarımıza taşınmaları sağlayarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladık. Kısa bir süre sonra Stadyum ve Maraton Tribünü ile Kongre ve Kültür Merkezini de aktif olarak kullanmaya başlayacağız.”

Google’ın Gözüyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Gelişimi 

Rektör Karakaya: “Yeni Binalarımızla Birlikte Daha Kaliteli ve Nitelikli Bir Eğitim Hayatını Başlattık”

Akademik birim ve öğrenci sayılarının arttığı üniversitemizde bina ihtiyaçları da hızla karşılanıyor. Tıp Fakültesi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesine de öğrenci alımından kaynaklanan bina ihtiyacı için çalışmalarını hızlandıran Prof. Dr. Vatan Karakaya, kısa süre sonra bu birimler için hazırlanan binaların da teslim alınacağını söyledi.

Pilot üniversite projelerinin en önemli ayağı olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Ahi Evran Üniversitesi Cami ve Kapalı Halı Sahaya da Merkez Yerleşke içerisinde yer verdiklerini anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde son verdi: “Yeni binalarımızla birlikte daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim hayatını başlattık. En kısa sürede yapımı devam eden binalarımızı da teslim alacağız. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da yakından takip ederek yurt binalarımızın sayısını artırdık. Aynı zamanda Merkez Kütüphane Binamızla birlikte üniversitemizin kalbini de Merkez Yerleşke içerisine aldık. Tüm binalarımız tamamlandığında üniversitemizin 30 yıllık fiziki ihtiyacı karşılanmış olacak. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hem modern imkanları hem de nitelikli eğitimi ile bölgesinde lider bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecek ve dünyaya açılma hedefine en kısa zamanda ulaşacaktır.”